Rukomet

RK Siscia drastično kažnjena

Ivana Strahija • utorak, 17.11.2009.
RK Siscia drastično kažnjena
Foto: Mateja Gošćiej

Rukometni klub Siscia kažnjen je s 10 tisuća eura te zabranom igranja eurokupova na dvije godine zbog nedolaska na utakmicu trećeg kola Challenge kupa.

Prvostupanjska komisija krovne europske rukometne organizacije "odrapila" je RK Sisciji drastičnu kaznu zbog nedolaska u Ukrajinu. Siščani ne samo da će morati platiti visokih 10 tisuća eura novčane kazne, nego im je zabranjen nastup u eurokupovima u iduće dvije sezone.

Da podsjetimo, Siscia je prošlog vikenda trebala u Ukrajini odigrati prvu utakmicu trećeg kola Challenge kupa protiv HC Motor ZNTU-ZAS, no Siščani nisu otputovali u Ukrajinu. Iz Kluba je stigla tek informacija da se radi o zarazi novom gripom, no nije bilo jasno jesu li bolesni hrvatski rukometaši ili se pak klupska Uprava boji epidemije svinjske gripe koja je zahvatila Ukrajinu.

No, u EHF je RK Siscia poslala dopis tek u petak 13. studenog navečer, u kojem stoji kako "petero rukometaša ima simptome gripe pa RK Siscia ne može na put". EHF je ovakvo objašnjenje odbacio, pošto je Klub obavijest trebao poslati mnogo ranije i svakako se konzultirati sa EHF-om.

Odluka o kažnjavanju Siščana je donesena na temelju propozicija natjecanja europskih kupova za sezonu 2009/2010, te se nedolazak Siscie tretira kao odustajanje od natjecanja. Ujedno je otkazan uzvratni susret koji se trebao igrati 21. studenog, a Ukrajinci okupljeni u HC Motor ZNTU-ZAS direktno prolaze u daljnji tijek natjecanja, odnosno Final 16.

Siscia se na odluku može žaliti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!