Nogomet

"Bili smo dobri, ali nismo imali sreće"

Antonija Pavlić • četvrtak, 19.11.2009.
"Bili smo dobri, ali nismo imali sreće"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Guus Hiddink nije želio otkriti hoće li nastaviti voditi reprezentaciju Rusije i nakon debakla i neodlaska na Svjetsko prvenstvo. Nizozemski stručnjak nije pretjerano nezadovoljan prezentacijom svojih pulena u Mariboru, te kao faktor koji je presudio ističe - sreću...

Tko bi očekivao da će pored Hrvatske i BiH na smotru najboljih svjetskih reprezentacija iz ovih krajeva putovati Slovačka, Srbija i Slovenija. Slovaci i Srbi tu su čast izborili prvim mjestima u svojim skupinama, dok su Slovenci u dokvalifikacijama izbacili Rusiju.

"Nismo imali sreće", bila je prva reakcija Guusa Hiddinka nakon poraza u Mariboru. "Igrali smo dobro tokom čitavih kvalifikacija, pa i u ovom razigravanju, no nismo ispunili zacrtani cilj. To je ono najvažnije."

Vezane vijesti

Ruski mediji i javnost zgroženi su ispadanjem od "tamo neke Slovenije", već traže Hiddinkov skalp i spočitavaju mu podcjenjivanje protivnika.

"Slovenija je jako dobra momčad, nismo ju podcijenili. Znali smo kako su opasni i bili smo apsolutno svjesni teškog posla koji je pred nama u obje utakmice."

"U Maribor smo došli postići pogodak, imali smo nekoliko solidnih prilika, no nažalost nismo uspjeli. Sudačke odluke neću komentirati, premda ću samo istaknuti koliko nas je to oslabilo."

Što dalje? Na klupi Zbornaje komande ostao je samo zbog Južne Afrike, zbog puta na SP odbacio je i unosnu ponudu Chelseaja.

"Ugovor s Ruskim savezom imam do kraja SP-a 2010. godine, no pitanje ostanka ipak zahtijeva malo duže promišljanje", nije htio otkriti svoju odluku.

"Savez je i prije utakmica s Njemačkom i Slovenijom izrazio želju za nastavkom suradnje, no o tome ćemo ozbiljnije pričati nakon što se slegnu svi dojmovi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!