Nogomet

"Znao sam da mi sudac laže"

Borna Rupnik • četvrtak, 19.11.2009.
"Znao sam da mi sudac laže"
Foto: EPA

Bura oko Henryjevog igranja rukom na utakmici Francuske i Republike Irske još se ne stišava. Kevin Kilbane pokušava se utješiti slabašnom nadom da će susret biti ponovno odigran...

Francuska je u uzvratnoj utakmici doigravanja za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici na svom terenu odigrala 1:1 s Republikom Irskom, no pogodak Williama Gallasa postignut je nakon očiglednog igranja rukom Thierryja Henryja.

Irski branič Kevin Kilbane smatra da bi Henryjevo priznanje tog poteza trebalo primorati Fifu da zakaže novi termin odigravanja utakmice. "Želim misliti da će susret biti ponovno odigran, a tako osjećaju i svi moji suigrači".

Ipak, svjestan je da se taj rasplet teško može očekivati: "Najgore će nam biti za vrijeme ždrijeba skupina. Tada ćemo opet morati smoći snage podići glavu. Ponosni smo jer smo odigrali dobar susret i trebali pobijediti. Razočaranje je tim veće. Znamo da smo se trebali vratiti kući slaveći plasman na SP".

I Kilbane je stigao izmijeniti nekoliko riječi sa švedskim sucem Martinom Hanssonom. "Pitao sam ga poslije utakmice što se dogodilo i je li vidio igranje rukom. Rekao mi je kako je 100% siguran da Henry nije igrao rukom. Tada sam znao da mi sudac laže jer uopće nije vidio što se dogodilo", prepričao je Irac.

"To je najgore od svega. Nanesena nam je nepravda, a i Henry nam je priznao da je igrao rukom, premda tvrdi da nije bilo namjere. Ali snimka ga demantira. Svi ste vidjeli da je dva puta dirao loptu da ne izađe van terena", zaključio je Kilbane.

Pomoćni trener irske reprezentacije Liam Brady glasniji je u napadima na Fifu od Giovannija Trapattonija: "Sepp Blatter neprestano priča o poštenju. Neka razmisli o ovome što se dogodilo. U kojem smjeru ide nogomet budu li se dopuštale ovakve odluke?".

"Zbog dostojanstva i integriteta nogometne igre spremni smo ponovno otputovati u Francusku i odigrati novi dvoboj", kaže Brady.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!