Nogomet

"Najvažnije je da smo prošli"

Borna Rupnik • četvrtak, 19.11.2009.
"Najvažnije je da smo prošli"
Foto: EPA

Thierry Henry priznao je odmah nakon utakmice s Republikom Irskom da je igrao rukom, ali je daljnje komentare izbjegao rekavši da se za sve ostalo treba pitati suca. Dan poslije smatra da je ipak najvažnije da je Francuska prošla...

"Bit ću iskren i priznati da sam igrao rukom", rekao je Thierry Henry odmah po završetku uzvratne utakmice Francuske i Republike Irske, usmjerivši preostala pitanja o spornom trenutku na švedskog suca Martina Hanssona.

Henry je rukom asistirao Williamu Gallasu za izjednačujući pogodak, koji je na Svjetsko prvenstvo odveo Francusku, a Republici Irskoj uskratio priliku da u Južnoafričku Republiku proba stići barem preko lutrije jedanaesteraca.

"Sebastien Squillaci je skočio i pokušao doći do lopte glavom. Ja sam bio iza dvojice irskih igrača. Lopta se odbila i dotaknula moju ruku, a kako sudac nije ništa svirao ja sam nastavio igrati", opisao je Henry ključni trenutak za ugledni France Football.

"Prošli smo, a s obzirom na to da smo to morali učiniti na teži način, više ćemo cijeniti naš plasman", dodao je Henry u izjavi o kojoj će se također raspravljati.

Potom je pohvalio suradnju sa svojim dugogodišnjim prijateljem Williamom Gallasom: "Dugo se poznamo i zajedno smo išli u školu. Čak smo i rođeni istog dana, ali ne želim sada postati nostalgičan".

"Velik je trenutak što smo baš mi iskombinirali tu akciju. Ostat će zapisana u povijesti, a najvažnije je ipak to što smo se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo", završio je francuski reprezentativac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!