Nogomet

"Iskreno, igrao sam rukom"

Borna Rupnik • četvrtak, 19.11.2009.
"Iskreno, igrao sam rukom"
Foto: EPA

Potez Thierryja Henryja koji je odveo Francusku na Svjetsko prvenstvo još će dugo biti predmet brojnih rasprava. Henry poslije utakmice nije želio bježati od istine...

Irci su na Saint-Denisu držali Francuze u šahu stotinjak minuta. Da su bili koncentriraniji u završnici, mogli su upisati jednu od najvećih pobjeda u svojoj nogometnoj povijesti, no otišlo se u za njih nesretni produžetak, a tada je presudila ruka Thierryja Henryja.

"Bit ću iskren i priznati da sam igrao rukom", rekao je francuski reprezentativni napadač koji je potom svjetla pozornice pokušao skrenuti na švedskog suca Martina Hanssona.

"Ja nisam sudac. Ja sam odigrao rukom, a sudac je pustio igru. Ostala pitanja trebate uputiti njemu", rekao je Thierry Henry.

Irski kapetan Robbie Keane nije skrivao čuđenje takvom sučevom odlukom: "Henry je godinama vrhunski igrač, no ono je bilo jasno igranje rukom. Zapravo je izvukao loptu iz gol-auta. Ne bih nikada očekivao".

"Znali smo da je bila ruka. Pogledajte reakciju Shaya Givena koji stoji na metar od zbivanja. Takvu reakciju ne možete odglumiti. Pa Henry je gotovo uhvatio loptu rukom i ušetao u mrežu s njom", zaključio je Robbie Keane, no njemu i njegovim suigračima Henryjevo će priznanje teško ublažiti bol zbog neodlaska na Svjetsko prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!