Nogomet

"Poželio sam ostaviti se nogometa"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.11.2009.
"Poželio sam ostaviti se nogometa"
Foto: EPA

Brojne kritike zbog poteza na utakmici protiv Republike Irske pogodile su Thierryja Henryja, koji priznaje da je razmišljao da se poslije svega što se zbivalo povuče u mirovinu...

Poslije pariške večeri u kojoj su bivši svjetski prvaci na nepravedan način osigurali vizu za jug Afrike najteže je bilo Ircima, ali Thierry Henry tvrdi da ni njemu nije bilo lako.

"Jesam li dan ili dva poslije te utakmice poželio ostaviti se nogometa? Naravno da jesam. U petak je sve otišlo predaleko i bio sam potpuno zasićen", otkrio je francuski reprezentativac, koji se bio oglasio i službenom izjavom u kojoj ističe da bi ponavljanje utakmice bilo najpoštenije rješenje.

Doduše, nije mu to bila prva pomisao o vješanju kopački o klin: "Razmišljao sam o tome i nakon posljednja dva velika natjecanja, 2006. godine u Njemačkoj te 2008. godine u Austriji i Švicarskoj. Ali zaključio sam da bi to bila preuranjena odluka, nova me generacija trebala."

"Usprkos svemu što se dogodilo i činjenici da se osjećam iznevjereno, ja nikada neću iznevjeriti svoju zemlju", dodao je Henry, koji smatra da ga Francuski nogometni savez nije podržao na primjereni način.

"U četvrtak i petak osjećao sam se usamljeno, sasvim usamljeno. Ljudi iz Saveza kontaktirali su me tek nakon što sam izdao svoje priopćenje za javnost", požalio se Henry.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!