Nogomet

Domenech: "Ne znam zašto traže ispriku"

Borna Rupnik • subota, 21.11.2009.
Domenech: "Ne znam zašto traže ispriku"
Foto: EPA

Francuski izbornik Raymond Domenech smatra da jedini problem oko utakmice Francuske i Republike Irske leži u pogrešnoj sučevoj odluci, a Francuski nogometni savez glatko je odbio još jedan irski pokušaj ispravljanja nepravde...

"Svi koji vole francusku reprezentaciju zadovoljni su plasmanom na Svjetsko prvenstvo", rekao je francuski izbornik Raymond Domenech za tamošnje medije. Štoviše, dodaje da je ne razumije zašto nitko poslije utakmice nema puno lijepih riječi za Francuze.

"Jedino što ostavlja malo gorčine je slaba predstava Francuske, sudac i medijska reakcija. Ne shvaćam zašto nas svi prikazuju kao krivce", izjavio je Domenech.

Tvrdi da igranje rukom nije vidio te da je kasnije ustanovio da se radi o sučevoj pogrešci: "U tom trenutku uistinu nisam uočio što se dogodilo. Pregledom snimke zaključio sam da je sudac pogriješio. Smatram da je to dio igre, a ne varanje. Ne razumijem zašto se od nas traži isprika".

Nakon što je dobio odbijenicu od Fife, Irski nogometni savez obratio se izravno Francuskom nogometnom savezu i zatražio podršku u daljnjim naporima da se pokuša organizirati ponavljanje susreta. "Nadamo se da bi FIFA u interesu nogometne igre mogla prihvatiti mišljenja obojice kapetana", rekli su.

Međutim, u petak navečer stigao je francuski odgovor: "Francuski nogometni savez razumije razočaranje i ogorčenost irskih igrača, uprave i navijača. Ne pokušavamo poreći grešku suca koji je priznao sporni pogodak. Osim toga, Savez je odmah po završetku utakmice izrazio svoje žaljenje i suosjećanjem Ircima, tim više što je i Francuska u povijesti bila žrtva sličnih događaja".

"Sudac tijekom susreta mora donijeti neke odluke i te su odluke konačne. Stoga se rezultat ove utakmice ne može promijeniti i utakmica ne može biti ponovljena. Fifina je odluka obvezujuća i moraju je prihvatiti obje strane", stoji u priopćenju koje se poziva na ranije objavljenu odluku krovne nogometne organizacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2009. u 13:56
    '...tim više što je i Francuska u povijesti bila žrtva sličnih događaja...' - drugim riječima, 'pobijedili smo nepoštenom igrom, ali pošto su i nas tako ranije pobjeđivali, onda je to OK.' svejedno, razumljivo je da odgovornost svaljuju na suca. to je realnost i što se Francuza tiče, njihova... [više na forumu]
    Obrisan korisnik