Nogomet

"Nema ponavljanja utakmice"

Mihaela Bradovski • petak, 20.11.2009.
"Nema ponavljanja utakmice"
Foto: EPA

Iz Fife je brzo stigla reakcija na zahtjev Irskog nogometnog saveza koji je tražio ponavljanje utakmice Francuske i Irske zbog kardinalne pogreške sudačke trojke...

Iako je riječ o pogreški koja je izravno utjecala na rasplet susreta Francuske i Irske te o putniku na Svjetsko prvenstvo, FIFA nije imala milosti. U krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji slijepo se drže onog što piše u pravilniku, a tamo stoji kakio se utakmica ne može ponoviti.

"Rezultat utakmice ne može biti promijenjen i utakmica ne može biti ponovno odigrana. Kako je jasno navedeno u Zakonima igre, tijekom susreta odluke donose suci i te odluke su konačne i nepromjenjive", stoji u odgovoru Fife Irskom savezu.

Jasno, Irci nikako neće biti zadovoljni ovim odgovorom, no FIFA je odlučila kako Francuska odlazi na Svjetsko prvenstvo i svi irski pokušaji za promjenom mišljenja su uzaludni.

Irci su odmah dan nakon spornog susreta uložili prigovor Fifi i pisanim oblikom zatražili ponavljanje susreta, no već taj dan anonimni izvori svjetskim agencijama su poručili kako nema nikakve šanse za ponavljanje utakmice. Tako je i bilo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5720.11.2009. u 13:30
    Ovo je sramota FIFE i Platinija, jel sjetite se utakmcie Rome(bila je na hrt2 prijenos) De Rossi je zabio gol rukom a sudac je pokazao na centar no De Rossi je priznao da je igrao rukom i tako napravio veliki Fair play dok sam Henrya sad zamrzio a i njegova izjava da on nije ništa mogao napravit... [više na forumu]
    domba57