Zimski sportovi

Norvežani najbolji u Norveškoj

Antonija Pavlić • nedjelja, 22.11.2009.
Norvežani najbolji u Norveškoj
Foto: EPA

Premijerom Svjetskoga kupa u skijaškom trčanju u norveškom Beirostoelenu dominirali su domaći skijaši - slavili su u obje pojedinačne utrke i muškom timskom natjecanju, a tek su u ženskoj momčadskoj konkurenciji zauzeli drugo mjesto...

Prvoga dana natjecanja u Beirostoelenu održane su utrke za skijašice na 10 kilometara i skijaše na 15 kilometara. U muškoj konkurenciji najbrže je do cilja došao domaći specijalist za biatlon Ronny Andre Hafsas; u vremenu od 34 minute i 42.1 sekunde stigao je do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu.

Drugo mjesto otišlo je Francuzu Vincentu Vittozu, sa zaostatkom od tek dvije stotinke, dok je treća pozicija pripala Fincu Mattiju Heikkinenu.

"Naporno sam radio na treninzima prije sezone i sada mi se to isplatilo", rekao je Hafsas jedva susprežući suze. "Zadovoljan sam jer sam utrku odradio i završio u visokom tempu. Posljednjih sam par dana puno radio na psihičkoj pripremi za zadnji krug i konačno uspio osvojiti utrku Svjetskog kupa."

Za razliku od uzbudljive i neizvjesne muške utrke, žensku dionicu na 10 kilometara premoćno je po treći puta za redom u Beirostoelenu osvojilaMari Bjoergen. Norvežanka je pobjedom upisala i 31. individualni trijumf u Svjetskom kupu u svojoj desetoj sezoni.

"Prije utrke sam bila veoma nervozna i uzbuđena, gotovo da nisam smogla snage doći do stadiona. No, pobjedom sam potvrdila da sam dobro radila na pripremama. Bila je to veoma dobra utrka, mišljenja sam da će se u takvom tempu morati ići za zlato na Olimpijskim igrama."

Trenutačno najbolja skijašica trkačica Poljakinja Justyna Kowalczyk razočarala je i zauzela tek 12. mjesto; pozicije na postolju "ukrale" su joj Šveđanke Charlotte Kalla i Anna Haag.

U momčadskom natjecanju u konkurenciji skijaša trkača pobijedila je prva ekipa Norveške ispred Rusije i Njemačke, dok su kod skijašica slavile Šveđanke, prva ekipa Norveške i Finska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!