Košarka

Zagreb pao u europskoj premijeri

Borna Rupnik • utorak, 24.11.2009.
Zagreb pao u europskoj premijeri
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Zagreba nisu uspjeli prenijeti dobru formu iz regionalnog natjecanja na početak Eurochallenge kupa. U prvoj utakmici skupine H poraženi su u Kijevu rezultatom 83:70...

Zagreb CO porazom je otvorio svoj ovogodišnji europski put. Ždrijeb ih je odveo u Kijev, na noge istoimenom domaćinu, a usprkos povratku u rezultatski egal nakon zaostatka u prvom dijelu, hrvatski predstavnik nije smogao snage doći do pobjede.

Ukrajinci su do prve osjetne prednosti stigli u drugom dijelu prve četvrtine, nanizavši čak 16 koševa naspram Zagrebova četiri. Igrači Denisa Bajramovića na odmor su ipak otišli s prihvatljivih pet poena minusa (42:37).

Početkom nastavka stigli su i do izjednačenja (47:47), no tu su stali. Kijev je iskoristio nekoliko pogrešaka u Zagrebovom napadu, ponovno preuzeo konce igre u svoje ruke i odlijepio se do vodstva koje više nije ispuštao.

Naposljetku je završilo 83:70 za domaćina, a među samo osmoricom Mrava koji su istrčali na parket - Bajramović nije računao na ozlijeđene Prkačina i Baraća, dok je Mulaomerović ostao u Zagrebu odmarati se za gradski derbi s Cibonom - istaknuli su se Krunoslav Simon, Ante Tomić i Vladimir Krstić.

Kapetan je bio prvi strijelac svoje momčadi s 19 ubačaja, Tomić je dodao 17, a Krstić 16 koševa. U pobjedničkim redovima najbolji je bio Pustozvonov s 24, dok je Lukašov postigao 21.

U drugoj utakmici ove skupine Roanne je slavio u gostima kod Keravnosa 89:77.

Eurochallenge, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Keravnos77:89Chorale Roanne
BC Kijev83:70Zagreb
1Chorale Roanne 51+64
2Zagreb 33-20
3BC Kijev 24-21
4Keravnos 24-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!