Nogomet

Rangersovo zbogom Europi

Marin Pintur • utorak, 24.11.2009.
Rangersovo zbogom Europi
Foto: EPA

Nogometaši Glasgow Rangersa su domaćim porazom od Stuttgarta zacementirali posljednje mjesto u skupini, dok je rumunjski prvak Unirea na korak od prolaska u drugi dio natjecanja.

Unirea - Sevilla 1:0
(Dragutinović ag 45')

Unirea Urziceni je do pobjede koja ju drži na drugom mjestu skupine G došla pred svojim navijačima, ali na stadionu Steaue u Bukureštu. Gosti iz Seville su došli rasterećeni u Rumunjsku jer su već nakon prošlog kola osigurali prolaz u osminu finala ovogodišnje Lige prvaka.

Pogodak odluke je djelo gostujućeg braniča Ivice Dragutinovića, inače srpskog reprezentativca. On je u zadnjoj minuti prvog poluvremena nakon slobodnog udarca Uniree glavom zatresao mrežu svoga vratara Javi Varasa. Sevilla je bila opasnija do kraja utakmice, međutim, Luis Fabiano, Kanoute i društvo nisu bili dovoljno precizni i Unirea je došla do vrlo vrijedne pobjede.


Glasgow Rangers - Stuttgart 0:2
(Rudy 16', Kuzmanović 59')

Navijači na Ibroxu su sanjali pobjedu koja bi Rangerse ostavila u igri za plasman u drugi krug Lige prvaka, ili barem nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Međutim, gosti iz Njemačke su imali drukčiji plan. Nažalost za Škote, taj plan su i ostvarili...

Nogometaši Markusa Babbela su bili bolji od Rangersa u svim segmentima igre, više su držali loptu u nogama, bili su konkretniji i opasniji, najveći dokaz tome je omjer udaraca na gol od 25:5 u korist Švaba, a nijedan udarac škotskih igrača nije ipao u okvir Stuttgartovih vrata. Pogotke za Nijemce su postigli Rudy u 16.minuti i Kuzmanović u 59.minuti čime je prekinut niz od deset utakmica bez pobjede u svim natjecanjima. Stuttgart će u idućem kolu imati priliku na svom stadionu pobjedom protiv Uniree ostvariti plasman u drugi krug.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

FC Rangers0:2Stuttgart
Unirea Urziceni1:0Sevilla
1Sevilla 611:4+713
2Stuttgart 69:7+29
3Unirea Urziceni 68:808
4FC Rangers 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!