Nogomet

Zbogom, Redsi!

Ante Jukić • utorak, 24.11.2009.
Zbogom, Redsi!
Foto: EPA

Porazom Lyona u Firenci ugasila su se sva nadanja Liverpoola da će na proljeće ipak zauzeti svoje mjesto u ždrijebu osmine finala Lige prvaka. Utjehu će Rafa Benitez i njegovi igrači morati potražiti u Europskoj ligi, koju su osigurali večerašnjim slavljem protiv Debrecena.

Debrecen – Liverpool 0:1
(N'Gog 4')

Svjesni da prava na grešku više nemaju ni pod razno, gosti iz Liverpoola u Budimpešti su krenuli silovito, tako da je domaći vratar Poleksić već u četvrtoj minuti morao vaditi loptu iz mreže. Bila je to akcija koju je centaršutom započeo Aurelio, asistencijom nastavio Carragher, a pogotkom okrunio Ngog. Usprkos potpunoj dominaciji Redsa, mreže se do poluvremena više nisu tresle, no bilo je očito da mađarski prvak samo nekim čudom može izbjeći poraz.

Čudo se na kraju nije dogodilo, Debrecen nije postigao pogodak, ali što to vrijedi Liverpoolu kada su iz Firence stigle loše vijesti. Rafa Benitez i njegovi igrači narednog će proljeća igrati Europsku ligu, što teško može zadovoljiti trofejnu englesku momčad.


Fiorentina – Lyon 1:0
(Vargas 28'- 11m)

Koliko god su se u Liverpoolu nadali da neće, Lyon je ipak položio oružje u Firenci, čime je svom večerašnjem suparniku otvorio vrata prema osmini finala. Premda su sve svoje brige oko plasmana dalje riješili još u prošlom kolu, gosti iz Francuske odigrali su dobru utakmicu, no nisu imali pravu mirnoću u završnicu.

S druge strane, domaćini su jednu od svojih prilika, i to najbolju, znali iskoristiti. U 28. minuti Marchionni je iznudio jedanaesterac, koji je Vargas pretvorio u 1:0 i, pokazat će se na kraju, gol vrijedan plasmana među 16 najboljih momčadi u Ligi prvaka.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Debrecen0:1Liverpool
Fiorentina1:0Lyon
1Fiorentina 614:7+715
2Lyon 612:3+913
3Liverpool 65:7-27
4Debrecen 65:19-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!