Nogomet

UEFA počela otkrivati imena

Borna Rupnik • četvrtak, 26.11.2009.
UEFA počela otkrivati imena
Foto: EPA

Iako je veći dio istrage još uvijek obavijen velom tajne, UEFA je objavila popis od sedam utakmica u kojima sumnja na namještanje rezultata...

Europska nogometna organizacija započela je veliku istragu o brojnim utakmicama čiji su rezultati, kako se čini, bili namješteni, a u Hrvatskoj je pod znak upitnika došao jedan susret, premda još nije službeno potvrđeno o kojem se dvoboju radi.

Međutim, UEFA je objavila imena pet klubova, odnosno sedam utakmica koje su pod posebnom paskom nadležnih organa. Na crnoj su listi albanski klubovi Vllaznia i Tirana, slovenski Interblock, latvijski Dinaburg te mađarski Honved iz Budimpešte.

Vezane vijesti

Tirana je pod povećalom zbog utakmice drugog pretkola Lige prvaka protiv Stabaeka, dok se zbog Vllaznije istražuju oba susreta drugog pretkola Europske lige protiv bečkog Rapida, za koji nastupa i naš Nikica Jelavić.

UEFA ozbiljno sumnja i u susret ljubljanskog Interblocka protiv Metalurga iz Donjecka, koji je odigran u sklopu trećeg pretkola Europske lige, a iz istog ranga natjecanja istražuje se i ogled Fenerbahčea i Honveda.

Dinaburg je pod istragom zbog dvije utakmice u drugom pretkolu Europske lige, kada je odmjerio snage s izraelskom momčadi Bnei Yehuda iz Tel Aviva.

Sve utakmice datiraju iz srpnja i kolovoza ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!