Ostali sportovi

Još dva zlata paraolimpijaca

HINA • ponedjeljak, 30.11.2009.
Još dva zlata paraolimpijaca
Foto: FaH

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u atletici za osobe s amputacijama, u kolicima i niskim rastom, koje je danas završeno u indijskom Bangaloreu, hrvatski paraolimpijci osvojili su dva nova zlatna odličja koja su u bacanju kugle, u svojim kategorijama tjelesnog oštećenja, zaslužili Boro Rađenović i Josip Slivar.

S dva nova zlatna odličja hrvatski paraolimpijci su u nadmetanju 271 atletičara iz 36 zemalja s pet zlatnih te srebrnom i brončanom medaljom zauzeli 13. mjesto po broju odličja.

Zlatnim medaljama okitili su se Darko Kralj, Boro Rađenović i Josip Slivar u bacanju kugle, Jelena Vuković u disku i Miroslav Matić u bacanju čunja, Matić je uzeo i srebro u bacanju diska, a Jelena Vuković broncu u bacanju kugle.

Posljednjeg dana nastupili su Denis Slunjski, Boro Rađenović, Nikola Salopek i Josip Slivar.

Prvi nastup za hrvatsku reprezentaciju imao je Boro Rađenović, ratni vojni invalid iz Vukovara koji nastupa za Atletski klub iz Grubišnog Polja. Premoćno je pobijedio bacivši kuglu na 12.50 metara i tako donio sebi prvo, a Hrvatskoj peto zlatno odličje.

Bjelovarčanin Josip Slivar, član Atletskog kluba Sokol iz Bjelovara, ovoga puta je hicem kugle od 14.49 metara za centimetar pretekao Nijemca Jorga Fischera i tako postao novim svjetskim prvakom u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja.

Denis Slunjski, član Atletskog kluba Agram iz Zagreba, je nakon četvrtog mjesta u bacanju koplja u kugli osvojio peto mjesto, a Daruvarčanin Nikola Salopek, koji također nastupa za Atletski klub Grubišno Polje, imao je svoj prvi nastup za Hrvatsku i zauzeo četvrto mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2009. u 21:58
    Čestitke .... 
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2009. u 21:55
    Bravo majstori!
    Obrisan korisnik