Zimski sportovi

Kuceri propadaju olimpijski snovi

Borna Rupnik • utorak, 01.12.2009.
Kuceri propadaju olimpijski snovi
Foto: EPA

Svjetski prvak u spustu, Kanađanin John Kucera, najvjerojatnije će propustiti Olimpijske igre u svojoj zemlji zbog loma noge, a ništa se bolje ne osjeća ni Amerikanac T.J. Lanning, koji se odlučio oporavljati u Coloradu...

Lake Louise bio je koban za dvojicu skijaša: Johna Kuceru i T.J.-a Lanninga. Kanađanin se nedjeljnim padom, čini se, oprostio od olimpijskog nastupa pred svojom publikom u Vancouveru.

Slomio je tibiju i fibulu lijeve noge i odmah je podvrgnut uspješnom operativnom zahvatu. Međutim, takva ozljeda zahtijeva dugotrajan oporavak. 25-godišnji Kucera je slovio kao jedan od favorita za olimpijske medalje u brzim disciplinama.

Samo dan prije sličnu je sudbinu dočekao američki skijaš T.J. Lanning. Nakon pada u spustu završio je pored zaštitne ograde s ozljedom lijevog koljena i napuknutim kralješkom te je odmah prevezen u obližnju bolnicu, a zatim i prebačen u Calgary.

No, s obzirom da nije obožavatelj kanadskih bolnica, Lanning se u ponedjeljak odlučio vratiti u SAD, točnije u Vail u Coloradu, gdje će pokušati što prije zaliječiti svoje ozljede i vratiti se na stazu. U ovom je trenutku teško procijeniti koliko će trajati njegov oporavak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!