Nogomet

United preko Tottenhama do polufinala

Marin Vuković • utorak, 01.12.2009.
United preko Tottenhama do polufinala

U reprizi prošlosezonskog finala Carling kupa Manchester United je na Old Traffordu svladao Tottenham i plasirao se u polufinale, a isti cilj izborila je i Aston Villa pobjedom nad Portsmouthom na Fratton Parku.

Pauza u Ligi prvaka omogućila je engleskim prvoligašima odrađivanje četvrtfinalnih utakmica Carling kupa, od kojih su prve dvije odigrane večeras. Manchester United je s dva pogotka Darrona Gibsona izborio zasluženu pobjedu nad Tottenhamom i ušao među četiri najbolje momčadi ovosezonskog izdanja Carling kupa.

Alex Ferguson i Harry Redknapp napravili su brojne izmjene u svojim sastavima, a ponajprije se to odnosi na Manchester United u čijim su redovima priliku ponovno dobili mladići poput De Laeta, Gibsona, Welbecka i Obertana. U sastavu Spursa nije bilo Nike Kranjčara, dok je Vedran Ćorluka čitavu utakmicu odgledao s klupe.

Ogled prošlogodišnjih finalista praktički je riješen već u prvom poluvremenu i to s dva sjajna pogotka Gibsona, jednim ljepšim od drugoga. U 17. minuti Anderson je povukao loptu lijevom stranom i uposlio Gibsona, koji se namjestio na udarac i pogodio donji desni kut Gomesova gola.

Bilo je to sve što se pogodaka tiče, a mora se priznati da ni Spursi nisu bili bez svojih prigoda. Na njihovu žalost danas su naletjeli na vrlo raspoloženu obranu Uniteda sa sjajnim Nemanjom Vidićem, ali i raspoloženog Tomasza Kuszczaka koji je zaustavljao sve pokušaje igrača u bijelom.

Od večeras je poznat i drugi polufinalist, bit će to Aston Villa koja je na Fratton Parku bila bolja od Portsmoutha s 4:2. Domaćin je poveo ranim autogolom Stiliana Petrova, no prednost je trajala samo dvije minute, do izjednačujućeg pogotka Emilea Heskeyja.

U 27. minuti James Milner je donio prednost Aston Villi, a 15 minuta prije kraja Stewart Downing povisio na 3:1. Nadu u povratak tri minute prije kraja probudio je Nwankwo Kanu, no Portsmouth je odmah zatim primio novi pogodak. Ashley Young je postavio konačnih 4:2 i otvorio gostima vrata polufinala.

U srijedu se igraju preostale dvije utakmice četvrtfinala. Manchester City će na svom Eastlandsu ugostiti Arsenal, dok će na Ewood Park istrčati Blackburn i Chelsea. U toj se utakmici nadamo i nastupu našeg Nikole Kalinića.

Carling Cup

četvrtfinale

Portsmouth2:4Aston Villa
Manchester United2:0Tottenham
Manchester City3:0Arsenal
Blackburn7:6 **Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!