Nogomet

Video: Kalinić zabio, Blackburn izbacio Chelsea

Marin Vuković • srijeda, 02.12.2009.
Video: Kalinić zabio, Blackburn izbacio Chelsea
Foto: Sandro Donda

Veliko iznenađenje priredio je Blackburn na Ewood Parku i preko Chelseaja nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izborio plasman u polufinale Carling kupa. Posebno zadovoljstvo predstavlja nastup Nikole Kalinića, koji je načeo mrežu londonske momčadi i odigrao vrlo dobru utakmicu, a na kraju se umalo od junaka pretvorio u tragičara. U drugoj večerašnjoj četvrtfinalnoj utakmici mlada je momčad Arsenala teško stradala na Eastlandsu, gdje je prolaz u polufinale izborio Manchester City.

Kada im je ždrijeb dodijelio Blackburn u četvrtfinalu Carling kupa, nogometaši Chelseaja vjerojatno su se već vidjeli među četiri najbolje momčadi, no Roversi su večeras priredili prvoklasno iznenađenje i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca ukupnim rezultatom 7:6 izborili plasman u polufinale.

Vrlo dobru utakmicu odigrao je i Nikola Kalinić, koji je očekivano dobio priliku od prve minute. Kalinić je postigao prvi pogodak Blackburna, ali mu je u četvrtoj seriji jedanaesteraca udarac s bijele točke obranio Hilario. Srećom, taj se promašaj nije pokazao kobnim i Blackburn je ipak izborio polufinale.

Blackburn je vrlo rano došao do vodećeg pogotka, već u devetoj minuti nakon akcije u kojoj su sudjelovali Morten Gamst Pedersen i Pascal Chimbonda, Kalinić je iz neposredne blizine bez većih problema svladao gostujućeg vratara. Tom se prednošću otišlo i na odmor, a nezadovoljan učinkom svoje momčadi u prvom poluvremenu Carlo Ancelotti je već u prvoj minuti nastavka obavio sve tri izmjene i na travnjak Ewood Parka poslao Didiera Drogbu i mladog Gaela Kakutu.

Već u 48. minuti Drogba je pokazao koliko znači ovoj momčadi i ubačaj Florenta Maloude glavom poslao u mrežu Robinsona. Igrači Blackburna nisu se ni snašli, a već je bilo 2:1 za Chelsea. Samo četiri minute nakon Drogbina pogotka mrežu domaćina zatresao je i Salomon Kalou.

Blackburn se ipak nije predavao i u 64. minuti došli su do izjednačenja. Ubačaj Bretta Emertona prevario je sve u obrani Chelseaja i završio u mreži Hilarija, a premda se u prvi mah činilo da je loptu dotaknuo Kalinić, pogodak je ipak upisan Emertonu.

Neodlučenim rezultatom ušlo se u produžetke i već u 93. minuti Ewood Park je eruptirao. Jurij Žirkov je srušio Davida Hoiletta, a sudac pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu izveo je Benni McCarthy i donio prednost Blackburnu, no niti ovaj put domaći je nogometaši nisu uspjeli zadržati.

U jednom od posljednjih napada Chelseaja grešku je napravio Robinson i omogućio Paulu Ferreiri da izjednači na 3:3 i odvede utakmicu u lutriju jedanaesteraca. Od pet udaraca s bijele točke kod domaćina je promašio jedino Kalinić, dok se Robinson iskupio za pogrešku i obranio udarce Ballacka i Kakute te Roversima konačno osigurao polufinale.


Već je poznato da Arsene Wenger u Carling kupu koristi gotovo isključivo tinejdžere i igrače koji inače ne dobivaju puno prilika u dresu Arsenala, pa je to učinio i ovaj put bez obzira na gotovo najjači sastav Manchester Cityja kojeg je Mark Hughes poslao na travnjak Eastlandsa.

Bio je to sraz s puno negativnih vibracija jer mnogima su još uvijek u ružnom sjećanju potezi Emmanuela Adebayora iz ogleda istih momčadi u Premier ligi. Da i među menadžerima ima "zle krvi" pokazao je i Wenger, koji na kraju utakmice nije stisnuo ruku menadžeru Cityja.

Arsenalovi mladići dobro su se držali u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 0:0, no već početkom nastavka Carlos Tevez je spektakularnim pogotkom načeo mrežu Topnika. U 69. minuti Shaun Wright Philips je još jednim lijepim pogotkom povisio na 2:0, a Vladimir Weiss minutu prije kraja samo zapečatio sudbinu Arsenala.

Efikasni Englezi večeras su izvukli i polufinalne parove, pa smo tako saznali da će se za prolaz u finale u gradskom derbiju boriti Manchester City i Manchester United, dok će se u drugom polufinalu sastati Blackburn i Aston Villa.

Carling Cup

četvrtfinale

Portsmouth2:4Aston Villa
Manchester United2:0Tottenham
Manchester City3:0Arsenal
Blackburn7:6 **Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2009. u 00:13
    Jbt led, Penalinić počeo promašivat penale a zabijat iz igre? Što je sljedeće? Još će i Hajduk sustići Dinamo na proljeće? Kakve suze mogu lijevat kad se vidi koliko su izgubili na amaterizmu kod prodaje i ophođenja sa dva svoja najveća bisera, Kranjčarom i Kalinićem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2009. u 23:11
    fala đoci...
    Obrisan korisnik
  • Ibro1902.12.2009. u 22:57
    Po sky sportsu zakačila ga je lopta i prije drugog gola 8)
    Ibro19
  • Obrisan korisnik02.12.2009. u 21:52
    bravo kaleee
    Obrisan korisnik