Vodeni sportovi

Roki, Tolić i Lončarić ne žele na EP

Maja Giljanović • srijeda, 02.12.2009.
Roki, Tolić i Lončarić ne žele na EP
Foto: Davor Sajko

Hrvatska delegacija na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima brojat će tri plivača manje od 20 koliko je direktor reprezentacije Gordan Kožulj prije 10-tak dana najavio na svom popisu. U Istanbul po vlastitim željama neće putovati Nikša Roki, Ivan Tolić i Boris Lončarić.

Direktor reprezentacije Gordan Kožulj je na traženje samih Nikše Rokija, Ivana Tolića i Borisa Lončarića s popisa putnika u Istanbul skinuo tri od 20 reprezentativaca koji će sljedećeg tjedna od 10. do 13. nastupiti na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima.

Kožulj je objasnio: "Sami Roki, Tolić i Lončarić su tražili da ne putuju na EP jer im se ne uklapa u plan i program. Studenti su sveučilišta u SAD-u i imaju obveze na svojim fakultetima".

Reprezentacija je i bez dvojice 21-godišnjaka iz Zagrebačkog plivačkog kluba (Roki i Tolić) te 20-godišnjaka iz Medveščaka (Lončarić) brojna: Monika Babok (Janaf), Lana Dragojević (ZPK), Lidija Franić (Janaf), Sanja Jovanović (Jug), Ivan Bilić (Jug), Ante Cvitković (Jadran), Mario Delač (ZPK), Duje Draganja (Dubrava), Saša Gerbec (Primorje), Saša Imprić (Mladost), Ante Križan (ZPK), Aleksej Puninski (Mladost), Vanja Rogulj (Mladost), Dominik Straga (Primorje), Roko Šimunić (Mladost), Luka Škugor (ZPK) i Mario Todorović (ZPK).

"Svi koji su na popisu svoju su 'vizu' za Istanbul pošteno zaslužili, nitko se ne 'šlepa' s najboljima. Svjesni smo što od koga možemo očekivati, od vrhunskih rezultata do eliminacija u kvalifikacijama. Od najboljih se očekuju medalje, a na najmlađima je da opipaju atmosferu velikog natjecanja koja će im poslužiti za ubuduće. Zbog toga nismo željeli štedjeti na reprezentativcima", izjavio je Kožulj.

Savez je sredstva uštedio na način da u Istanbul šalje samo tri trenera: Peru Kuterovca, Gorana Kežmana i Dimitra Bobeva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.12.2009. u 22:05
    Monika Babok i Lidija Franić su članice Plivačkog kluba Sisak Janaf, a ne Janaf.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2009. u 20:25
    "ne zele" i "imaju obveze" su dva razlicita pojma koliko ja znam...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2009. u 20:21
    U malo kojem sportu smo uspješni kao u plivanju. Naravno, to je teško zaključiti po našim medijima.
    Obrisan korisnik