Ostali sportovi

Kaštelani uz bok Varaždinu

Mateja Gošćiej • srijeda, 02.12.2009.
Kaštelani uz bok Varaždinu

Nakon osam odigranih kola Varaždinci su na vrhu još nedodirljivi, no momčad Mladosti iz Kaštela s tek jednim porazom u sezoni penje se stepenicu po stepenicu. Riječani su drugim porazom ispustili borbu za jesenskog prvaka, pa nas tako u posljednjem kolu čeka dvoboj Kaštela i Varaždina. Obje ekipe imaju tešku zadaću, jedna u Rijeci, a druga u Osijeku.

Momčad Varaždina ne posustaje u svom naumu da jesen okonča bez poraza. Na sjajnom su putu jer ih ovog tjedna očekuje i posljednje ovogodišnje prvoligaško kolo. Iako imaju tešku zadaću sigurno će na gostovanju u Rijeci dati sve od sebe baš kao i u posljednjem kolu kod kuće. U varaždinsku dvoranu stigla je momčad Murse koja je dobrom igrom dokazala da im nije mjesto tek u sredini tablice. Tijesnih 3:2 na kraju susreta izvukao je domaćin, no nije mu bilo nimalo lako. Prva dva seta završena su s dva poena razlike, 27:25 i 29:27, prvi u korist Varaždinaca, a drugi na strani gostiju. Kada je momčad iz Osijeka vidjela da se protiv trenutno vodeće ekipe ipak može igrati stisnula je zube i projurila Varaždinom s 25:19. Iako se lako moglo dogoditi da domaćin posustane i doživi svoj prvi ovosezonski poraz, mirno i precizno priveli su set kraju u svoju korist s 25:18 za 2:2 u setovima. Prava drama čekala nas je u završnici. Domaći su pokazali zašto su vodeći među odbojkaškom elitom, pa je peti set osvojen s tek četiri poena razlike u pravoj muškoj igri. Mursa je odigrala još jednu sjajnu utakmicu sezone, a da takvu igru pruže protiv bilo koje druge momčadi u ligi sigurno bi upisali pobjedu bez izgubljenog seta, no protiv Varaždina jednostavno nije išlo. U osam utakmica osam pobjeda, a može li ih Rijeka zaustaviti saznat ćemo ubrzo.

Kaštelani su nakon sedme ovosezonske pobjede, kod kuće protiv Šibenika bili u iščekivanju prvog kiksa Varaždinaca kojim bi oni prešli u vodstvo, no kako su ovi nastavili s besprijekornim učinkom Mladost čeka neku novu priliku. Odlično su odigrali i u proteklom kolu kada su ugostili Šibenčane. Brzih 3:0 (14,8,11) donijelo je utakmicu koja je išla u samo jednom smjeru. Nemoćni gosti savladani su u manje od sat vremena, a Kaštel je potvrdio svoju premoć.

Rijeka je nakon novog uspjeha Kaštelana sada na trećem mjestu prvenstva unatoč dobroj igri u posljednjem kolu u Karlovcu. Tamošnji domaćin loše je otvorio susret, izgubio prvi set s 10, a drugi s četiri poena razlike. Nakon 2:0 u džepu gosti su se bespotrebno opustili pa gube treći set i daju lažnu nadu domaćinu s 25:19. Ipak, Rijeka je željela što prije krenuti kući, pa su Karlovčanima dopustili još samo 17 poena, sebi uzeli 25 i s nova tri boda upisali šestu pobjedu sezone.

Iza Rijeke, s jednim porazom više i jednom pobjedom manje smjestila se ekipa Siska. U posljednjom kolu savladali su jedinu ekipu lige koja nije upisala nijednu pobjedu sezone, Gornju Vežicu. Iz seta u set Riječani su se dizali u igri, no ipak nisu uspjeli osvojiti nijedan, pa je sastav Siska s 3:0 (11,17,23) uvjerljivo ostavio bodove kod kuće.

Sjajna utakmica igrana je i u Nedelišću. Pretposljednju ekipu lige, Daruvar, porazili su odbojkaši Centrometala s brzih i sjajnih 3:0. Bila je to očekivana pobjeda u kojoj gosti baš i nisu imali mnogo za tražiti, a očito su i oni toga bili svjesni, jer pristup igri nije bio na visini. Iako ove sezone nedelišćanski parket i nije toliko vruć kao proteklih godina, te su upisana čak tri domaća poraza, Međimurci se polako vraćaju pa ćemo možda na proljeće gledati potpuno drugu ekipu. S nova tri boda Međimurje je sada na sedmoj poziciji prvenstva, dok sastav Daruvara s jednom pobjedom stoji tek jedno mjesto iznad Gornje Vežice.

1.A Hrvatska odbojkaška liga, seniori, 8. kolo:
OK VARAŽDIN - MOK MURSA PAN Pap. Ind. 3:2 (27:25,27:29,19:25,25:18,15:11)
OK MLADOST KL - MOK ŠIBENIK 3:0 (25:14,25:8,25:11)
OK SISAK - MOK GORNJA VEŽICA 3:0 (25:11,25:17,25:23)
OKM CENTROMETAL - OK DARUVAR 3:0 (25:11,25:17,25:15)
OK KARLOVAC - MOK RIJEKA 1:3 (15:25,21:25,25:19,17:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!