Rukomet

CO dolazi u Čakovec

Ivana Strahija • srijeda, 02.12.2009.
CO dolazi u Čakovec

U svega par dana rukometna publika sjeverozapadne Hrvatske ima priliku vidjeti još jedan iznimno interesantan dvoboj.

Pred tjedan dana u Varaždinu je gostovao najbolji hrvatski rukometni klub, potom su Varaždinci i Čakovčani u Graberju odigrali uzbudljiv međusobni dvoboj, a u četvrtak u Čakovec stiže CO Zagreb.

Da se radi o pravoj rukometnoj poslastici kazao je i trener MKA*IPC-a Davor Varga, te dodao: "Svi se veselimo punim tribinama. Za nas će to biti rukometni praznik. Treba biti oprezan i ne podleći prevelikim emocijama. Svi znamo tko je Zagreb, ali protiv takvih momčadi uvijek je posebna radost postići pogodak ili odigrati dobru akciju. Osim dobrog rezultata kojeg ćemo tražiti, treba se sačuvati ozljeda, jer nama dolaze važne utakmice s Dubravom i u Splitu."

MKA*IPC već ima problema s ozljedama: "Nažalost, ne mogu računati na Jelinića i Mesarića koji su ozljeđeni te na Turka koji je zbog crvenog kartona dobio utakmicu zabrane igranja. Prošle smo godine, također oslabljeni, izgubili samo s pogotkom razlike, pa bi možda nešto slično mogli ponoviti u četvrtak", najavio je Varga.

Zdravstvenih problema imao je i desni vanjski Josip Pažin, ali, kako kaže, dobro se oporavio: "Poslije Varteksa srušila me neka temperatura, ali sada je već sve u redu. Nema šanse da bi propustio utakmicu protiv Zagreba. Igrao bi makar na jednoj nozi. Nadam se da će dvorana biti puna. Za ovu utakmicu posebnog motiva nam ne treba."

Njegov suigrač, ali na poziciji lijevog krila, Matej Pašalić, dugo je igrao sa Zagrebašima, sve do svoje 19. godine, pa se s nekima poznaje vrlo dobro. Ipak kaže: "Tih 60 minuta zaboravit ćemo prijateljstvo. Očekujem dobru utakmicu, donekle i izjednačenu. Znam da će Zagreb pokušati odmah na početku napraviti veliku razliku i riješiti utakmicu, ali mi smo u svim dosadašnjim utakmicama puno bolje igrali u drugom poluvremenu, pa će tako biti i sada. Trebat će nam podrška s tribina."

Zaigrati ipak neće Mario Jelinić, lijevi vanjski IPC-a. To što će propustiti susret protiv Zagreba pada mu iznimno teško: "Veselio sam se toj utakmici, ali vidite i sami da jedva hodam. Ne bi imalo nikakvog smisla pogoršati ozljedu, pa onda izostati protiv Dubrave i Splita. Dečki će i bez mene odigrati dobro. Uostalom vidjeli ste drugo poluvrijeme u Varaždinu."

Koga nema, bez njega se mora, a pomoći se nada mladi Marin Marčec, koji će upravo protiv CO-a debitirati za prvu ekipu: "Žao mi je što Mesarić i Turk ne mogu igrati, ali dat ću sve od sebe. Ovo je istovremeno i veliko priznanje za mene. Iskreno, nadao sam se da bi tijekom prvenstva možda mogao koju minutu odigrati na nekoj manje važnoj utakmici, ali da će to biti baš protiv Zagreba, to sam mogao samo sanjati."

Susret u GOC-u započinje u 19,30 sati, a ulaz u dvoranu moguć je već od 18 sati.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!