Nogomet

"Trebali smo biti efikasniji"

Tomislav Pacak, Antonija Pavlić • srijeda, 02.12.2009.
"Trebali smo biti efikasniji"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kruno Jurčić svjestan je kako su njegovi puleni u Anderlechtovu mrežu mogli i morali pospremiti još koju loptu, no ne želi mrko gledati na tri boda koja su ih i prije posljednjeg kola zadržala u utrci za šesnaestinom finala. Za europsko proljeće trebat će mu pobjeda protiv Timisoare na Maksimiru, te Ajaxovo slavlje nad Anderlechtom...

Kruno Jurčić pred kamerama HTV-a prokomentirao je minimalnu pobjedu Dinama u Bruxellesu, s kojom su u igri za prolaz dalje ostali i prije posljednjeg kruga natjecanja po skupinama Europske lige.

"Odigrali smo točno onako kako smo se dogovorili. Namjera nam je bila spustiti loptu na zemlju, kontrolirati posjed lopte i biti opasni po gol Anderlechta. Bivali smo sve opasniji kako je utakmica odmicala, no na kraju možemo žaliti što nismo barem još jednom poentirali jer bi nam to itekako poboljšalo izglede za prolaz dalje", rekao je Jurčić.

Prvih pola sata utakmice Dinamovci su odigrali u strašnom tempu, agresivno i dominantno, dok je Anderlecht svoje prigode zapucao u zadnjih desetak minuta prvog dijela. "Krenuli smo dobro, ali nakon 30. minute smo dosta pali, imali problema s odbijenim loptama. Belgijci su, normalno, koristili visinu kao svoje najjače oružje, no moram priznati kako smo im i u tom segmentu dobro parirali."

U posljednjem kolu za europsko proljeće nakon punih 39 godina Modrima treba pobjeda protiv Timisoare na Maksimiru i Ajaxovo slavlje nad Anderlechtom. "Nema dvojbe da je Ajax jača ekipa od Belgijaca. Iskreno se nadam da će odigrati normalnu, poštenu utakmicu, jer poznajem rivalitet tih momčadi. Ajax će vjerojatno rotirati i promijeniti neke igrače, no siguran sam da neće kalkulirati i da će dati sve od sebe. Na nama je da svoj posao odradimo maksimalno i nadamo se najboljemu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!