Nogomet

"Dinamo je nezasluženo pobijedio"

Antonija Pavlić • četvrtak, 03.12.2009.
"Dinamo je nezasluženo pobijedio"
Foto: Kristijan Komarica

Stoper Anderlechta Jelle Van Damme bio je razočaran domaćim porazom od Dinama (1:0), pogotovo nakon što su istu momčad u Zagrebu svladali s 2:0. Svjestan je bio Van Damme, kao i kapetan Deschacht, kako su Dinamo mogli eliminirati i prije posljednjeg kola, te su pobjedu zagrebačke momčadi nazvali nezasluženom...

Branič i zamjenski kapetan Anderlechta Jelle Van Damme priznao je kako su zasluženo poraženi od Dinama u pretposljednjoj utakmici po skupinama Europske lige, apostrofirajući kako njegovoj momčadi kronično nedostaje hrabrosti.

"Znali smo da nam neće biti lako. U Belgiji se igra puno lošiji nogomet nego u Europi, no mi smo nastupili opušteno i to nam se osvetilo", počeo je stoper Belgijaca.

"Nismo očekivali da će nas Dinamo poraziti, no sami smo isključivi krivci za to. Imali smo pregršt prostora i prigoda, no nismo imali ideju, nedostajala nam je prava završnica."

Van Damme je potvrdio i riječi svoga trenera koji je igračima spočitnuo nedovoljnu hrabrost i "kukavičluk". "Neki od nas kao da su se skrivali po terenu, molili se samo da lopta ne dođe do njih. Šetali su se po terenu, nisu igrali timski."

Dinamo im sada za vratom puše na samo dva boda razmaka, što znači da će se sve odlučiti u posljednjem kolu. Dinamo na praznom Maksimiru dočekuje Timisoaru, koju je u gostima demolirao s 3:0, dok Anderlecht putuje u Amsterdam gdje im protiv Ajaxa za prolaz treba pobjeda.

"Neće nam biti lako u Amsterdamu, unatoč činjenici što je Ajax već osigurao prolaz. Priznajemo da su bolja momčad od nas, no nogomet je nepredvidljiv. Možda priliku dobiju neki mlađi dečki, tu vidimo svoju šansu", zaključio je.

Mbark Boussoufa poraz od Zagrepčana nazvao je sramotom. "Dinamo je bio vrlo dobar u držanju lopte, a i bili su učinkoviti. Mi smo imali svoje prigode, no nismo do kraja nametnuli svoju igru. Sramotno je što nismo uspjeli zabiti, sada nam je zadatak veoma težak - pobijediti Ajax u Amsterdamu."

Kapetan Olivier Deschacht dodao je: "Morali smo poentirati, barem jednom. Žao mi je što nismo uspjeli dokazati da smo bolja momčad od Dinama, igrali smo u pobjedničkom tonu, nismo dopustili puno prigoda protivniku, no ponekad se dogode i takve utakmice kada sve pođe po zlu. Ne smatram da nas je Dinamo zasluženo pobijedio."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • aristotel03.12.2009. u 21:41
    strahovlad slažem se s tobom.. ne sjećam se kad su zadnji put spojili dvije dobre utakmice u europi.. ali treba gledat sebe i pobjedit a u amsterdamu šta bude bude.. a što se tiče proljeća, valjalo bi ga skinut s dnevnog reda jer iz godine u godinu igračima to postaje sve veći i veći uteg s... [više na forumu]
    aristotel
  • Obrisan korisnik03.12.2009. u 16:07
    Upravo zbog te psihološke barijere, da dokažu sebi i sljedećim generacijama da se može. A usputno bi samim tim potezom razbili te medijske - kako kažeš - bljuvotvorine. Na godinu nebi bilo više "40 godina bez proljeća" ili ona "kad će dinamo prezimiti u evropi? - kad nastane ledeno doba!" Sad ako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2009. u 15:37
    mene je najviše strah obrnute situacije a na koju smo također navikli. dinamovi igrači nakon jedne dobre utakmice se utapaju u samozadovoljstvu i polete u oblake i ne pruze nista u iducoj utakmici, tako da izgube od Temišvara, a da stvar bude bolja, Ajax pobijedi Anderlecht. E toga me najviše... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2009. u 14:47
    Stvarno mi je teško opisati očekivanja za 17.12. Najviše me strah da sve ovo neće biti dovoljno za prolaz, ni sa pobjedom protiv Temišvara, da će Ajax "pustiti" susjede. Možda sve to zbog svježih uspomena na Engleze i Ukrajinu. U drugu ruku se moramo upitati, što bi rekli da je situacija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2009. u 12:48
    Sve se vraća, sve se plaća, nadam se da si to sad naučio Olivier. Kako ste otišli iz Zagreba, tako ste dobili po njušci doma. Kusajte svoju juhu.
    Obrisan korisnik