Nogomet

"Vjerujemo u europsko proljeće"

Antonija Pavlić • četvrtak, 03.12.2009.
"Vjerujemo u europsko proljeće"
Foto: EPA

Svoja razmišljanja nakon pobjede nad Anderlechtom koja ih je ostavila u igri za prolaz u šesnaestinu finala Europske lige podijelila su trojica mladih Dinamovih nada. Svi odreda, Dejan Lovren, Ivan Tomečak i Milan Badelj uvjereni su kako će u posljednjem kolu svladati Timisoaru, a potom pogled uperiti prema Amsterdamu gdje će o njihovoj sudbini izravno odlučivati Ajax i Anderlecht...

Igrači Dinama nakon velike pobjede nad Anderlechtom ipak su izašli pred pripadnike sedme "sile" i s osmijehom na licu prokomentirali šanse za prezimljavanje u Europi nakon punih 39 godina.

"Ispunili smo cilj i time moramo biti zadovoljni. Bili smo agresivni i dali sve od sebe, nismo ih doslovce razbili kako smo najavljivali prije utakmice, no igra će brzo pasti u zaborav, a bilježe se samo tri boda. Čestitao bih Tomislavu Butini, da nije bilo njega tko zna kako bi sve ovo završilo", rekao je mladi branič Dejan Lovren, a prenosi SN.

Veći dio utakmice Lovren se borio sa 16-godišnjim čudom od djeteta Lukakuom, čija konstitucija uvelike podsjeća, ako i ne premašuje, onu Didiera Drogbe. "Lukaku je čudo. Ako on ima 16 godina, onda ja imam 32."

Jedan od najzaslužnijih za pobjednički Slepičkin gol bio je asistent Ivan Tomečak. "Vjerujem u europsko proljeće. Pobijedit ćemo Timisoaru i pouzdati se u Ajax koji mora dobiti Anderlecht. Zadovoljan sam kako smo igrali, premda to nije bilo ništa posebno. U Zagrebu smo bili bolji i izgubili, a ovdje praktički ravnopravni i pobijedili."

Milan Badelj ponovno je puno pretrčao i vodio veliku bitku na sredini terena, posebno nakon pogotka kada je upravo na području njegovog radijusa kretanja trebalo rano opstruirati akcije Belgijaca. "Tri boda su tu, što znači da smo i dalje u igri za europsko proljeće. Ostvarili smo veliku pobjedu, no mogla bi ona biti i još veća ukoliko u zadnjem kolu pobijedimo Timisoaru, a Anderlecht izgubi od Ajaxa. Nadam se samo da nećemo ponovno ostati kratkih rukava za jedan, dva gola", smatra mladi veznjak Modrih.

Trener Anderlechta Ariel Jacobs svojim igračima je spočitnuo nedovoljnu hrabrost i preuzimanje odgovornosti. "Malo mojih igrača imalo je hrabrosti doći do Prota, preuzeti odgovornost i zatražiti loptu kako bismo kreirali normalan napad. Sposobni smo za više, no već duže vremena borimo se upravo s tim problemom manjka odgovornosti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!