Nogomet

Brazil s Portugalom i Obalom Bjelokosti!

Borna Rupnik • petak, 04.12.2009.
Brazil s Portugalom i Obalom Bjelokosti!
Foto: EPA

U petak su u Cape Townu izvučene skupine završnice Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Posebnu pažnju privući će troboj Brazila, Portugala i Obale Bjelokosti...

Poznate su skupine Svjetskog prvenstva koje će se idućeg ljeta igrati na jugu Afrike. 32 reprezentacije smještene su u osam skupina po četiri reprezentacije, a prve dvije plasirat će se u osminu finala. Ceremoniju izvlačenja predvodili su slavna glumica Charlize Theron i glavni tajnik Fife Jerome Valcke.

Domaćin će turnir otvoriti s Meksikom, a potom mu slijede susreti s Urugvajem i Francuskom, o čijem se plasmanu na svjetsku smotru dugo razgovara. Engleska, koja je vizu izborila i preko Hrvatske, za protivnike je dobila SAD, Alžir i naše susjede iz Slovenije.

Naši istočni susjed, Srbija, završila je s Njemačkom, Australijom i Ganom, ali poslastica bi trebala biti skupina G, u kojoj su se našli Brazil, Portugal i Obala Bjelokosti, zajedno sa Sjevernom Korejom. Bit će to sučeljavanje zvijezda poput Kake, Drogbe, Cristiana Ronalda i brojnih drugih majstora. Maradonina Argentina, predvođena najboljim igračem na svijetu, Lionelom Messijem, svrstana je s Nigerijom, Južnom Korejom i Grčkom.

Europski prvaci Španjolci izvukli su Švicarsku, Honduras i Čile, dok će Italija obranu naslova započeti protiv Paragvaja, Novog Zelanda i Slovačke. U preostaloj skupini E snage će odmjeriti Nizozemska, Danska, Japan i Kamerun.

SP 2010., ždrijeb skupina:

Skupina A: Južnoafrička Republika, Meksiko, Urugvaj, Francuska

Skupina B: Argentina, Nigerija, Južna Koreja, Grčka

Skupina C: Engleska, SAD, Alžir, Slovenija

Skupina D: Njemačka, Australija, Srbija, Gana

Skupina E: Nizozemska, Danska, Japan, Kamerun

Skupina F: Italija, Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka

Skupina G: Brazil, Sjeverna Koreja, Obala Bjelokosti, Portugal

Skupina H: Španjolska, Švicarska, Honduras, Čile

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!