Zimski sportovi

Malyszu kvalifikacije

Martina Oštrić • petak, 04.12.2009.
Malyszu kvalifikacije
Foto: Nikola Movrić

Veteran Adam Malysz skokom od 133,5 metara odnio je pobjedu u današnjim kvalifikacijama u norveškom Lillehammeru. S pola metra dužim skokom Harri Olli osvojio je drugo mjesto, dok se aktualni pobjednik svjetskog kupa, Gregor Schlierenzauer u sutrašnje natjecanje kvalificirao kao treći...

Skijaški skokovi stigli su do svoje druge postaje. Ovoga vikenda trebalo se skakati u Trondheimu, no zbog toplog vremena natjecanje je otkazano, a uskočio je Lillehammer, koji je, nešto ranije nego je to predviđeno, udomaćio najbolje skakače svijeta. Među desetoricom najboljih svoje su mjesto mahom našla zvučnija imena, dok su se oni malo mlađi ipak morali zadovoljiti nešto nižim pozicijama.

Najbolji od najboljih u današnjim kvalifikacijama bio je Adam Malysz skokom od 133,5 metara i 134,4 bodova. Premda je imao najduži skok dana, Harri Olli za 0,6 je bodova ostao kratak za pobjedu, no s obzirom da je riječ o kvalifikacijama, Finac se ne treba brinuti za svoju sudbinu. Gregor Schlierenzauer svoju je prvo natjecanje završio na 19. mjesto, no, sudeći po danas prikazanom, a to je treći skok kvalifikacija, Kuusamo je za mladog Austrijanca bio samo loš dan. Nakon Schlierenzauera još se jednom smjestio Simon Ammann, dok peto mjesto drži Thomas Morgenstern.

Ammannov momčadski kolega Andreas Kuettel dan je završio kao šesti, dok su dobrim skokovima iznenadili još i sedmi Emmanuel Chedal i deveti Kamil Stoch.

Prethodno kvalificirani skakači nisu hvatali daljine, pa je tako među njima najbolji bio Wolfgang Loitzl sa 126 metara. Na pola metra kraću duljinu doskočio je Andreas Kofler, dok je pobjednik prošlog natjecanja Bjoern Einar Romoeren doskočio na samo 123,5 metara.

Današnjim kvalifikacijama svoj su nastup, bar za subotu, završili 51. Martin Koch, 49. Taku Takeuchi, 50. Takanobu Okabe, 53. Tom Hilde, te mjesto lošiji Georg Spaeth.

Natjecanje je na rasporedu u subotu, u 16 sati.

Rezultati kvalifikacija:
1. A. Malysz POL 133,5 m, 134,4
2. H. Olli FIN 134 m, 133,8
3. G. Schlierenzauer AUT 132 m, 131.2
4. S. Ammann ŠVI 139,5 m, 129.0
5. T. Morgenstern AUT 131 m, 128.9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!