Zimski sportovi

Janka: "Još ne vozim 100 %"

Antonija Pavlić • subota, 05.12.2009.
Janka: "Još ne vozim 100 %"
Foto: EPA

Carlo Janka bio je zadovoljan pobjedom u prvoj superkombinaciji sezone u Beaver Creeku, koja mu je donijela i preuzimanje vodećeg mjesta u Svjetskom kupu. Mladi Švicarac otkrio je, ipak, kako formu tempira za kasniju fazu sezone, te da ne vozi na 100 % svojih mogućnosti...

Odličnom kombinacijom spusta i slaloma Carlo Janka zasluženo je odnio pobjedu u disciplini u kojoj je prošle sezone osvojio prvi Mali kristalni globus u karijeri. 23-godišnji Švicarac u Beaver Creeku je slavio s ukupnim vremenom 2.32.26, drugi je sa 43 stotinke zaostatka bio Didier Defago, dok je treća pozicija pripala Natku Zrnčiću-Dimu.

"Znao sam da ću imati šansu u spustaškoj vožnji, no slalom je za mene uvijek delikatna tema. Napravio sam sve što sam mogao i to je, srećom, bilo dovoljno za pobjedu", rekao je skijaš koji je s osvojenih 100 bodova preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

"Jako sam sretan što sam uopće mogao u utrku ući s crvenim startnim brojem, a i što sam ga na kraju zadržao. U dobroj sam formi, odlično skijam u gotovo svakoj disciplini, no sezona je duga tako da mi trenutačno vodstvo u Svjetskom kupu ne znači puno. Još uvijek ne skijam 100 %, no i to je dovoljno da pobjeđujem."

Drugu poziciju zauzeo je klasični spustaš Didier Defago, prvenstveno zahvaljujući odličnoj prvoj vožnji u kojoj je pred slalomašima akumulirao i po dvije sekunde prednosti.

"Dobro sam počeo. Odradio sam odličnu spustašku utrku, no nisam očekivao da ću biti na postolju, budući da mi je vožnja slaloma bila praktički razonoda. Ipak, na startu sam osjetio da mogu i imam šanse i došao do cilja u prilično dobrom vremenu. Sada ću se pokušati što bolje pripremiti za klasični spust."

Hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim upitan je da li je Hrvatska spremna za skijaškog šampiona koji se ne preziva Kostelić. "Spreman sam. Imao sam već neke dobre rezultate, osvajao postolja, a sada sam siguran da postajem sve bolji i bolji. Ne znam kako Hrvatska, ali ja sam uvjeren da sam itekako sposoban. Nadam se da ću ovu sezonu završiti kao najbolju u karijeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2009. u 13:09
    Hoćeš majstore, vjeruj u sebe i samo hrabro. I pamet u glavu!
    Obrisan korisnik