Zimski sportovi

Zrnčić-Dim: "Savršen početak sezone"

Antonija Pavlić • subota, 05.12.2009.
Zrnčić-Dim: "Savršen početak sezone"
Foto: Dejan Popek

Natko Zrnčić-Dim bio je presretan početkom sezone i odličnim superkombinacijskim nastupom u Beaver Creeku. Brončani sa Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu svojoj kolekciji podija dodao je još jedno treće mjesto, a samo ga je šest stotinki dijelilo od rezultata karijere...

Natko Zrnčić-Dim u američkom Beaver Creeku po treći se puta u karijeri plasirao na pobjedničko postolje, a što je zanimljivo, ponovno je to uspio nakon što je ozljeda (i FIS koji mu je zabranio nastup zbog tek jednog odrađenog treninga) iz stroja izbacila najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića.

"Ponovno se dogodilo da sam na postolje stao baš kada je Ivica morao odustati zbog ozljede", prokomentirao je presretni Prdek nakon utrke, a prenosi Večernji list.

"Napravio sam dosta veliku pogrešku na strmini u spustu, koja me izbacila iz ravnoteže i odnijela mi nešto vremena. Staza je bila teška, a i moram priznati da me je malčice tresao i strah zbog učestalih padova i ozljeda", rekao je.

No, i 14. vrijeme spusta bilo mu je dovoljno za plasman na podij - druga najbolja slalomska vožnja (poslije Grangea) priskrbila mu je treću poziciju, a do najboljeg rezultata karijere nedostajalo mu je samo šest stotinki. Bolji od njega ipak je bio Didier Defago, ponajprije zahvaljujući ogromnoj prednosti od 1.46 iz prve superkombinacijske vožnje.

"Iznimno sam zadovoljan načinom na koji sam odvozio slalom. Sezona nije mogla početi bolje; možda sam mogao biti i drugi da sam malo bolje vozio spust, no poklonjenom konju ne valja gledati u zube."

Njegov momčadski kolega i najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, pak, potpuno je odustao od nastupa na sjeveru Amerike i već krenuo put Zagreba gdje će pokušati sanirati ozljedu leđa i što se bolje pripremiti za uzbuđenja koja slijede nakon Beaver Creeka.

Profesora su leđa "ukočila" prije drugog službenog treninga, kojeg je radi toga i propustio, a upravo mu zato FIS i nije dopustio nastup u superkombinaciji budući da su izričito zahtijevali da je odrađen bio drugi trening (prvi je bio skraćen na veličinu veleslaloma).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2009. u 13:07
    Majstor ima 3 treća mjesta u svjetskom kupu i broncu sa svjetskog prvenstva. Mnogi to ne uspiju u cijeloj karijeri, a Natko je tek krenuo. Za spust sam znao da može, ali kako je odvezao slalom...vjerujem da smo dobili još jednog velikog sportaša u punom smislu, između ostalog jer je potpuno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik