Zimski sportovi

Janka slavi, Zrnčić-Dim ponovno treći

Antonija Pavlić • petak, 04.12.2009.
Janka slavi, Zrnčić-Dim ponovno treći
Foto: Kristijan Komarica

Natko Zrnčić-Dim najboljom slalomskom vožnjom poslije Jean-Baptiste Grangea doskijao je do odličnog trećeg mjesta u prvoj superkombinaciji sezone u Beaver Creeku. Ovim rezultatom stao je i na ukupno tri postolja u karijeri u kombinaciji ili superkombinaciji u Svjetskom kupu, a zanimljiva je činjenica što je u sva tri navrata bio - treći. Ispred njega plasirao se najbolji u ovoj disciplini prošle sezone Carlo Janka, te vodeći iz spustaške utrke ranije danas Didier Defago...

Brončani hrvatski superkombinatorac Natko Zrnčić-Dim sjajno je iskoristio izostanak Ivice Kostelića i doskijao do odličnog trećeg mjesta u prvoj superkombinaciji sezone u američkom Beaver Creeku.

Prdek je u slalomsku vožnju startao s 14. mjesta iz spusta i odličnom, sigurnom prezentacijom s vrha za osam stotinki sekunde skinuo prošlogodišnjeg osvajača Malog kristalnog globusa u slalomu Jean Baptiste-Grangea.

Zahvaljujući drugom vremenu slalomske vožnje (brži je bio jedino Grange), na čelu poretka uspio ga je prestići tek četvrti spustaš, branitelj Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini Carlo Janka, da bi ga Didier Defago mirnom vožnjom bez previše pogrešaka ipak pogurao na treću poziciju (ponajprije zahvaljujući velikoj prednosti iz spusta).

Četvrto mjesto pripalo je Jean-Baptiste Grangeu, peti je bio Austrijanac Romed Baumann, dok je šesta pozicija otišla u Norvešku, Akselu Lundu Svindalu. Dobar plasman ostvario je i Benjamin Raich na 7. mjestu, a isto vrijedi i za još jednog klasičnog slalomaša odmah iza njega Juliena Lizerouxa.

S osvojenih novih 100 bodova mladi Carlo Janka preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, budući da Didier Cuche nije uspio bolje valorizirati odličan spustaški nastup i plasirao se na tek 19. poziciju. Veliki skok napravio je i Natko, koji je prije ove utrke imao devet osvojenih bodova.

Drugi hrvatski predstavnik Ivan Ratkić plasirao se na 30. mjesto, za pobjednikom zaostavši 6.80 stotinki. Mladom Zagrepčaninu to je prvi put da upisuje bodove u natjecanju Svjetskoga kupa.

Svjetski kup, superkombinacija, Beaver Creek:
1. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) 2.32.26
2. Didier Defago (Švicarska, ROSSIGNOL) +0.43
3. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +0.49
4. Jean Baptiste-Grange (Francuska, ROSSIGNOL) +0.57
5. Romed Baumann (Austrija, SALOMON) +0.66
6. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) +0.70
7. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.78
8. Julien Lizeroux (Francuska, ROSSIGNOL) +0.93
9. Lars Elton Myhre (Norveška, ROSSIGNOL) +1.35
10. Sandro Viletta (Švicarska, SALOMON) +1.63
...
30. Ivan Ratkić (Hrvatska ATOMIC) +6.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.12.2009. u 23:27
    Bravo majstore!!! Šteta za Ivicu, ali bravo Natko, puno sreće u spustu sutra :)
    Obrisan korisnik