Košarka

Knicksima derbi, Lakersi razbijaju

Goran Markuš • ponedjeljak, 07.12.2009.
Knicksima derbi, Lakersi razbijaju
Foto: EPA

Sjajnom igrom u drugom dijelu susreta New York Knicksi uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist i odnijeti veliku pobjedu protiv vječnog rivala, New Jersey Netsa. Veliku, devetu uzastopnu pobjedu upisali su i Lakersi, a ne smijemo zaboraviti niti siguran poraz Bucksa koji je našem Ukiću konačno donio odlično iskorištenih 15 minuta na terenu...

Prekrasna košarkaška smotra odrađena je u New Yorku gdje su Knicksi ugostili gradske rivale, Netse koji pomalo neočekivano sjajno otvaraju susret i već do poluvremena uspijevaju pobjeći na sasvim solidnih osam poena prednosti. "Ne možemo izgubiti od Netsa!", vikao je Al Harrington (26 poena, 14 skokova, 5 asistencija) na odmoru s kojeg se na teren vraća novi domaćin i fantastičnom zonskom obranom potpuno zatvaraju gosta za kojeg se već nakon treće trećine vidjelo da do nove, tek druge ovosezonske pobjede ovog puta u Madison Square Gardenu ipak neće doći.

"Ne želim uvrijediti naše protivnike, no ukoliko želimo pokazati napredak protiv momčadi kakva su trenutno Netsi jednostavno ne smijemo izgubiti", nakon susreta poručio je Harrington uz kojeg nikako ne smijemo zaboraviti niti na odličnog Davida Leeja koji je za 40 minuta upisao 24 poena uz sjajnih devet skokova. S 26 poena i četiri asistencije goste je ovog puta predvodio ponovno vrlo raspoložen Chris Douglas-Roberts.

Za razliku od Netsa koji su susret izgubili u nastavku Bucksi su sve prosuli već s prelaska iz prve u drugu četvrtinu kada nešto više od 11 minuta ostaju na "suhom" promašivši čak 18 uzastopnih napada što Cavsi, očekivano, znaju iskoristiti i 0:29 serijom punih 30 minuta prije kraja rješavaju pitanje pobjednika.

Velika rezultatska zaliha Cavaliersa omogućila je momčadima da u vatru ubace i momke koji u normalnim okolnostima ne dobivaju preveliku minutažu što se pokazalo punim pogotkom za našeg Roka Leni Ukića koji je za 15 minuta vrlo samouvjereno upisao sedam poena (3/4 šut za dva, 1/1 šut za tri) i jednu asistenciju. Ipak, Buckse je s 24 poena predvodio ponovno odličan Brandon Jennings dok se najefikasnijim igračem gostiju pokazao sjajan Delonte West.

Slično Cavaliersima do devete uzastopne pobjede stigli su i Lakersi, a žrtvom su se ovog puta pokazali inače odlični Sunsi koji u niti jednom trenutku nisu uspjeli preuzeti kontrolu nad loptom ili igrom općenito. "Već smo dosta utakmica odradili ove sezone i mislim da upravo Lakersi imaju trenutno najjaču momčad u ligi", zaključio je trener Sunsa, Alvin Gentry.

Kao što je to i nepisani običaj najefikasnijim igračem domaćina pokazao se sjajan Kobe Bryant (26 poena, 7 skokova) uz kojeg su još čak petorica igrača zabila dvoznamenkasti broj poena. S druge strane terena prvi čovjek Phoenixa bio je Amare Stoudemire (18 poena, 8 skokova), no ne smijemo zaboraviti niti na Steve Nasha koji je za 30 minuta upisao 12 poena uz čak deset asistencija.

Nakon što im je tricom sa sirenom Bryant uzeo slavlje u posljednjem susretu izuzetno motivirani Dwyane Wade (34 poena, 5 skokova, 10 asistencija) i njegov Heat ništa nisu prepustili slučaju i već do poluvremena bježe iznad deset poena prednosti što im omogućava nešto mirniji nastavak i sjajno 11. ovosezonsko slavlje. Pomalo iznenađujuće, s 30 poena, četiri skoka i četiri asistencije prvo večerašnje ime Kingsa uvjerljivo je bio Tyreke Evans.

U petoj utakmici večeri nakon čak sedam uzastopnih poraza Pistonsi su upisali i treće slavlje u četiri posljednja susreta, a sve to mogu zahvaliti povratku na stari način igre - onaj obrambeni. Upravo sjajnom obranom sinoć su potpuno zaustavili ovosezonsku Washingtonovu probuđenu senzaciju, Gilberta Arenasa (8 poena, 9 asistencija) bez koje su gosti izgledali kompetentno, no kad je bilo najvažnije nisu imali nekog tko bi povukao i preokrenuo rezultat u njihovu korist. Za kraj svakako vrijedi spomenuti i Rodneyja Stuckeyja koji je s 25 poena i četiri skoka predvodio izuzetno raspoloženog domaćina.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2009. u 01:47
    vise orlando nego cleveland,al slazem se,istok je puno izjednaceniji... iako su celticsi u malo predosti zbog veceg izbora igraca i iskustva(bez ozljeda) a to je u playoffu presudno...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2009. u 15:46
    Ja ne bih odbacio Orlando ni Cavalierse, čak bih im dao prednost nad Celticsima. Al da, na Zapadu Lakersi nemaju premca...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2009. u 13:52
    lakersi premocni!! vec se nazire klasicno finale celtics-lakers!!
    Obrisan korisnik