Košarka

Pacersi ostali bez Grangera

Mario Majdić Natrlin • utorak, 08.12.2009.
Pacersi ostali bez Grangera
Foto: EPA

Indiana Pacersi će ostati bez svog prvog strijelca Dannyja Grangera na četiri do šest tjedana tijekom kojih će se Granger oporavljati od ozljede stopala.

Danny Granger predvodi momčad Indiana Pacersa s prosjekom od 24.4 poena po utakmici. Problemi s petom ga muče još od predsezone, a ozljedu je pogoršao u subotnjem porazu od Los Angeles Clippersa. Već tada je trener Jim O'Brien najavio kako očekuje da će Granger neko vrijeme biti izvan terena, a nakon dodatnih pretraga to je i službeno potvrđeno.

Granger će propustiti negdje između četiri do šest tjedana. Operacija nije potrebna i prvi čovjek momčadi iz Indianapolisa će se odmah podvrgnuti rehabilitaciji.

"Morat ćemo se prilagoditi jer je on naš najbolji strijelac. Radi se o dvadesetak poena koji će nam nedostajati. Kolektivno, nema jednog čovjeka koji će moći nadoknaditi te poene. Trebat će nam nekoliko igrača da to napravimo", izjavio je Grangerov suigrač, T.J. Ford.

Očekuje se kako će Grangera najvjerojatnije zamijeniti Brandon Rush ili Mike Dunleavy koji u prosjeku igra po 20-tak minuta nakon što se oporavio od operacije koljena.

Pacersi se nalaze na omjeru 6-12 uoči utakmice protiv Portlanda u srijedu. Pacersi u utakmicama bez Grangera drže omjer od 14 pobjeda i osam poraza. Utješna im može biti i činjenica što tek u pet od sljedećih 15 susreta igraju protiv momčadi s pozitivnim omjerom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!