Košarka

Zagreb izgubljen u Francuskoj

Borna Rupnik • utorak, 08.12.2009.
Zagreb izgubljen u Francuskoj
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Zagreba praznih se ruku vraćaju iz Francuske. Protiv Roannea dobro su se držali petnaestak minuta, a tada je uslijedio raspad sustava koji je rezultirao uvjerljivim porazom...

Treće kolo skupine H Eurochallenge kupa odvelo je Zagreb na gostovanje u Francusku, kod momčadi Roanne. Domaćin je uvjerljivo slavio (95:66) i zadržao maksimalan učinak, dok je hrvatski predstavnik tako ubilježio i drugi poraz.

Zagreb je dobro počeo i na krilima Tomića, Mulaomerovića, Prkačina i Simona dobio prvu četvrtinu s jednim košem viška (25:24). Susret je bio u egalu sve do 16. minute i 35:35, kada je uslijedila francuska serija.

Vezane vijesti

Brower je zabio šest, Lewis dva i Roanne je pobjegao na osam koševa viška, što je do odmora podebljao na okruglih deset (53:43).

Taj se niz pokazao prijelomnim jer je u nastavku dvoboja prednost domaćina samo rasla, prvo do 20 koševa viška, a u posljednjoj minuti Francuzi su probili i granicu od 30 poena prednosti.

Sastav Denisa Bajramovića prije svega nije imao odgovor na Browera (19 koševa) i Mimsa (17 koševa), a značajan su doprinos dali i Lewis (14 poena i osam skokova) te Nsonwu (deset poena i devet skokova).

Zagrepčane je uobičajeno predvodio Ante Tomić sa 17 ubačaja i sedam uhvaćenih lopti, a dvoznamenkasta je bila tek još spomenuta trojka Mulaomerović - Simon - Prkačin. Treba istaknuti da je Bajramović opet koristio relativno malen broj igrača.

Na tablici vodi Roanne s tri pobjede iz tri susreta, Kijev ima dvije pobjede i poraz, a slijedi Zagreb s jednom pobjedom, ostvarenom protiv posljednjeplasiranog Keravnosa, koji još ne zna za slavlje.

Eurochallenge, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

BC Kijev70:62Keravnos
Chorale Roanne95:66Zagreb
1Chorale Roanne 51+64
2Zagreb 33-20
3BC Kijev 24-21
4Keravnos 24-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!