Košarka

U Zadru neka druga priča

Borna Rupnik • utorak, 15.12.2009.
U Zadru neka druga priča
Foto: Davor Sajko

U sklopu četvrtog kola Eurokupa Zadar u utorak u 19 sati na svom terenu ugošćuje jeruzalemski Hapoel, momčad koja ih je prije tjedan dana u Izraelu dobila s 19 koševa razlike. Pobjeda im je nužna žele li ostati u igri za prolazak skupine...

Težak poraz od Hapoela (93:74) prije samo tjedan dana potvrdio je teško shvatljive gostujuće muke Zadrana, stoga im svaka domaća utakmica - pogotovo u izjednačenoj skupini C Eurokupa - nosi posebnu težinu. Grčki Aris već je osvojio Višnjik i novog propusta ne smije biti.

Zadrani, naime, iz prva tri kola imaju jednu pobjedu i dva poraza, a Izraelci bi eventualnim slavljem napravili ogroman korak prema nastavku natjecanja. Srećom, postoje načini kako doći do vrijednih bodova, s čime se slaže i Vladimer Boisa.

"Smatram da Hapoel nije toliko bolji od nas koliko sugerira prošlotjedni rezultat. Moramo odigrati bolju utakmicu i raditi manje pogrešaka - tada ćemo imati priliku upisati domaću pobjedu", kaže.

Zadarska obrana pritom mora odraditi znatno bolji posao i preuzeti kontrolu nad reketom, gdje su igrači Hapoela u Izraelu prolazili kako su htjeli. To se prije svega odnosi na Lea Lyonsa i Urija Kokiju, koji su protiv hrvatskog predstavnika upisali double-double učinke.

Napadački će se obračun voditi prvenstveno između odličnih šutera Damira Rančića s jedne i Pooha Jetera s druge strane te Zmago Sagadin mora smisliti recept kako da taj dvoboj prevagne na onu Zadrovu.

No, gosti iz Jeruzalema neće ući bezglavo u susret, a kamoli s bijelom zastavom. "Igrat ćemo čvrsto i pametno. Spremni smo na potpuno drukčiju priču u Zadru i mnogo tvrđu utakmicu", najavljuje trener Guy Goodes.

Branič Yuval Naimy vodit će bitku s Rokom Stipčevićem i Markom Carom, a ističe da će se domaćinima suprotstaviti zajedništvom: "U dobroj smo formi. Pobijedit ćemo ili izgubiti kao momčad, ali vjerujemo u vlastite mogućnosti".

Hapoel u ovaj susret ulazi na krilima četiri uzastopne pobjede u svim natjecanjima, a Zadar se samopouzdanjem napunio pobjedom nad Crvenom zvezdom u NLB ligi. Sve to upućuje na dobru košarku u Višnjiku, gdje domaći navijači - kao i obično - očekuju povoljan ishod.

Eurokup, skupina C, četvrto kolo:
Zadar - Hapoel Jeruzalem, 19:00

Eurokup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zadar86:69Hapoel Bank Yahav Jerusalem
Aris85:67Šiauliai
1Aris 51+42
2Hapoel Bank Yahav Jerusalem 33+16
3Zadar 33+14
4Šiauliai 15-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!