Košarka

Zadrani korak do čuda

Branimir Korać • utorak, 15.12.2009.
Zadrani korak do čuda
Foto: FaH

U četvrtom kolu skupine C Eurokupa košarkaši Zadra odigrali su sjajnu utakmicu protiv jeruzalemskog Hapoela i upisali visoku pobjedu 86:69. Malo je nedostajalo da Zadrani slave sa željenih plus 20 čime bi nadoknadili visoki poraz iz prošlog kola...

Rijetki su bili oni koji su pomišljali kako bi Zadar nakon onako visokog poraza u Jeruzalemu mogao istu tu momčad svladati u svojoj dvorani većom razlikom. No još jednom se pokazalo kako Zadar na domaćem parketu i Zadar u gostima daju presliku Dr. Jekylla i Mr. Hydea. Dva potpuno različita lica našeg predstavnika, u Jeruzalemu vrlo loše i blijedo, no zato u Zadru odlično.

Prvih deset minuta nisu davali naznake kako bi to moglo dobro završiti po Zadrane. Gosti su odradili dobro to razdoblje i imali laganu prednost, ali je nisu uspjeli konkretizirati višim vodstvo od 19:17 u konačnici.

Onda su u drugoj dionici domaćini proigrali. Tricama Rančića i Cara odmah su napravili preokret i poveli 23:19, a do kraja prvog poluvremena pobjegli su na plus osam, 38:30.

U istom stilu nastavili su Zadrani i u drugom dijelu. U 27. minuti već su bili na 55:40 i željenih plus 20 više nije bilo samo san. Do kraja treće četvrtine nisu uspjeli dostići 20 poena viška, ali zato u posljednjoj dionici jesu.

Veliku ulogu u tome imao je vrlo raspoloženi Vladimer Boisa koji je s dvije trice zaredom doveo Zadar u 35. minuti na 70:46. Domaćin je u tim trenucima igrao kao u transu i do kraja susreta trebao je "tek" čuvati prednost.

Ali nije uspio. Izraelci su se u završnici konsolidirali, imali su mirnu ruku s linije slobodnih bacanja i preko Jetera i Naimyja nisu dozvolili Zadranima odvajanje na plus 20. Imali su domaćini posljednji napad kod 86:69, pokušao je Boisa tricom vratiti Zadar na plus 20, ali nije bio precizan.

Boisa je bio sjajan, ubacio je 21 poen uz 14 skokova, a Micah Downs dodao je 16 poena. Kod gostiju Yuval Naimy ubacio je 20 poena dok je Pooh Jeter dodao 16 poena.

Eurokup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zadar86:69Hapoel Bank Yahav Jerusalem
Aris85:67Šiauliai
1Aris 51+42
2Hapoel Bank Yahav Jerusalem 33+16
3Zadar 33+14
4Šiauliai 15-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!