Nogomet

Jurčić: "Imao sam druge snove"

Tomislav Pacak • četvrtak, 17.12.2009.
Jurčić: "Imao sam druge snove"
Foto: Davor Sajko

Nezadovoljan, ali ipak smiren u odnosu na stanje tijekom utakmice, stigao je Krunoslav Jurčić na novinarsku konferenciju nakon što je njegova momčad izgubila i treću domaću utakmicu u ovosezonskoj Europskoj ligi…

Dinamo se porazom od Timisoare oprostio od Europske lige. Ako je Modrima utjeha, ni s pobjedom ne bi vidjeli europsko proljeće, Ajax je bez otpora pao na svojoj Areni od Anderlechta, pa su se Belgijci pridružili Kopljanicama u narednoj fazi natjecanja.

Emocije Krune Jurčića bile su usmjerene jedino na utakmicu njegove momčadi, o Ajaxu nije htio razmišljati: ”Nisam sigurno sretan, jer htio sam da pobijedimo. Tako sam pripremao utakmicu, nisam se nadao pozitivnom raspletu u Amsterdamu. Možda ću se opet ponavljati… Ali htjeli smo na početku pritisnuti protivnika, mislim da smo tu imali dobre šanse, no ponavlja nam se problem da iz velikog broja šansi dajemo malo golova. To može proći u našem prvenstvu, ali u Europi se to kažnjava. Umjesto da nam to podigne raspoloženje, mi padnemo, i onda primamo golove.”

Igrači, dodao je Jurčić, u poluvremenu nisu znali rezultat iz Amsterdama, što je vrlo zanimljivo, s obzirom da su svi igrači pri izlasku iz svlačionice priznali da su - znali. Očito netko nije znao za dogovor što treba reći sedmoj sili...

Zašto je Dinamo kod kuće upisao nula bodova uz jedan postignuti pogodak, i to u režiji Scutarua: ”Imali smo više navijača u gostima, nego kod kuće. Te tri utakmice koje smo izgubili, mi smo imali puno šansi, nemoguće je iz toliko prilika i poluprigoda ne zabiti pogodak.”

I dok Dinamu, barem prema Jurčićevom zbroju, treba previše šansi za pogodak, obrana Modrih prima ih vrlo naivno: ” Najavljivao sam da želimo pobijediti, mi smo ušli s više rizika, a onda dolazi do prilika za protivnike. U nogometu je sreća jako bitna, premda ja uvijek govorim da sreću treba isprovocirati.”

Jurčić je i pojasnio zašto nije ništa očekivao od utakmice u Amsterdamu: ”Ajaxu nisu trebali bodovi, ne bih previše pričao o tome. Htio sam da mi pobijedimo, a sve ostalo… Mi smo imali jedan određeni tretman, sigurno nisam očekivao da će se promijeniti na kraju natjecanja. Ne pomaže nam razmišljati o tome.”

Jurčić je ponovio da svi igrači imaju važeći ugovor s Dinamom i da nije ništa odlučeno po pitanju odlazaka, a što se dolazaka tiče, ni tu još ništa nije definirano: ”Naravno da bi bilo dobro da dođe pravi strijelac, ali nismo još o tome razgovarali. Imamo dosta vremena da to analiziramo, da o tome razgovaramo.”

Na kraju, kako bi Dinamov trener ocijenio jesensku polusezonu, koju je cijelu preživio, za razliku od većine prethodnika: ”Bilo je puno lijepih trenutaka, odigrali smo puno utakmica. Najdraže nam je što smo pokazali da imamo svoj stil, da igramo svoj nogomet i da to funkcionira. U sportu je uvijek bitan i protivnik, ne ovisi sve o tebi. Najviše sam razočaran porazom od Salzburga jer sam imao neke druge snove. Zadovoljan sam. Da smo osvojili devet bodova, rekao bih da je izvrsna, ovako sam zadovoljan.”

I dok je pred Jurčićem i vodstvom kluba analiziranje koga dovesti, a koga pustiti, igrači kreću na ”zimski san”; ponovno se okupljaju 12. siječnja, nakon čega kreću pripreme u Zagrebu, Međugorju i Italiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kee18.12.2009. u 06:12
    vrijeme je da nađemo pedra
    kee
  • Obrisan korisnik18.12.2009. u 04:12
    mislim da su ti dani odbrojani , izgleda da neces ni ti docekati proljece ko ni Dinamo
    Obrisan korisnik
  • beaver17.12.2009. u 22:12
    oprostio se i od dinama po svemu sudeci
    beaver
  • Lomax17.12.2009. u 21:41
    fali mi tanac
    Lomax