Ostali sportovi

Očekivano finale u Graberju

Mateja Gošćiej • nedjelja, 20.12.2009.
Očekivano finale u Graberju

Final Four hrvatskog odbojkaškog Kupa ulazi u samu završnicu, jer smo dobili finaliste. Dvije najbolje momčadi su HAOK Mladost i OK Varaždin. Domaći Varaždinci su Riječanima u polufinalu vratili za poraz u prvenstvu, a Mladost preko Karlovca tek dalje nastavila besprijekornu sezonu.

Nošeni domaćom publikom u dvorani Graberje, odbojkaši Varaždina pokazali su da im je zaista mjesto tu gdje se nalaze, u samom vrhu hrvatske odbojke. Iako nama to nisu ni morali posebno dokazivati, odličnom predstavom protiv momčadi Rijeke svojim su navijačima objasnili da je jedini izgubljeni susret u prvenstvu, baš onaj protiv Riječana, bio samo trenutak slabosti. Način na koji su se domaći momci suprotstavili gostima još će sigurno dugo pamtiti. Ako pogledamo konačan rezultat od 3:0 (21,23,21) pobjeda Varaždina izgleda glatka, no trećeplasirani sastav jesenske sezone u 1. HOL, pružio je solidan otpor. Sva tri seta većinom su bila izjednačena, no onu potrebnu razliku od poen, dva u rukama je čitavo vrijeme imao domaćin. To je bilo dovoljno da se izbori finalni susret i dobije prilika da se, baš kao i 2007. godine, pred svojim gledateljima popne na najviši stepenicu Final Four-a.

U proteklih osam godina, čak sedam puta jedna je momčad slavila titulu najbolje u Hrvatskom odbojkaškom Kupu. To je Hrvatski akademski odbojkaški klub Mladost iz Zagreba, koji je samo u sezoni 2006./07. iz ruku ispustio prvo mjesto i pehar ostavio tadašnjem domaćinu, Varaždinu. Može li se isto ponoviti i ove godine? Lako moguće, jer nas i ovog puta očekuje jednak finalni susret, na istom vrućem parketu baroknog grada. Naime nakon što su njihovi sutrašnji protivnici, Varaždinci, napustili teren, dvoranu Graberje na noge je digla dobra igra zagrebačke ekipe i njihova pobjeda nad Karlovcem. Petoplasirana ekipa prvoligaškog natjecanja nije baš dala sve od sebe protiv europskih Mladostaša, no lako se konačni dojam mogao promijeniti još u samom početku druge polufinalne utakmice. Momčad Karlovca u stopu je pratila svog protivnika, nije mu dala da se rezultatski odvoji, no nekoliko nesretnih lopti pri kraju set su odveli u ruke Zagrepčana. Nisu Karlovčani znali što su propustili, sve do početka drugog seta u kojem, baš kao ni u trećem, više nisu imali šanse. Branitelji naslova u Kup natjecanju razigrali su se, pa su s 25:11 i 25:20 izborili nedjeljno finale u kojem je zaista sve moguće.

Danas nije baš bilo napeto i neizvjesno u polufinalnim dvobojima Final Four-a, no nedjelja donosi dvije izrazito tijesne utakmice. U prvom susretu dana, onom za treće mjesto, susrest će se Rijeka i Karlovac, dok će u finalu mačeve ukrstiti domaći Varaždin i Mladostaši. Oba susreta na rasporedu su u nedjelju, 20. prosinca u dvorani Graberje u Varaždinu s početkom u 15, odnosno 18 sati.

Hrvatski odbojkaši Kup, seniori, polufinale, Varaždin:
OK Varaždin - MOK Rijeka 3:0 (25:21,25:23,25:21)
HAOK Mladost - OK Karlovac 3:0 (27:25,25:11,25:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!