Košarka

Cavsi darivani u Los Angelesu

Branimir Korać • subota, 26.12.2009.
Cavsi darivani u Los Angelesu
Foto: EPA

Božićni specijal u NBA ligi ponudio je pet odličnih utakmica u kojima su u tri slavili gosti. Najzvučnije pobjede odnose Cavsi iz Los Angelesa te Celticsi iz Orlanda, a još jednu veliku pobjedu upisali su i Portland Trail Blazersi koji su uzeli i četvrti veliki skalp u kratkom vremenu...

Miami je u New Yorku svladao Knickse 93:87 u izjednačenom susretu u kojem su Knicksi "raspucavanjem" trica pojedinaca izgubili utakmicu. Al Harrington i Danilo Gallinari kombinirali su tricu 3/18 i Heat je to znao iskoristiti te na kraju nošen odličnom igrom Dwyanea Wadea uzeo pobjedu. Susret se prelomio na početku drugog dijela kada su se gosti odvojili, u završnici je New York uspio smanjiti, ali nada im je kratko trajala. "Mislim da smo promašili previše otvorenih šuteva, uzeli smo ih, ali promašili", ustvrdio je nakon utakmice Gallinari koji je tricu šutirao slabih 3/11.

Wade je bio čovjek odluke s 30 poena i devet skokova, a 19 poena dodao je Michael Beasley. Kod New Yorka Gallinari je ubacio 26 poena uz osam skokova, a David Lee je dodao 19 poena i 16 skokova.

Boston je u Orlando doputovao bez ozlijeđenog Paula Piercea, ali je unatoč tome velikom hendikepu uspio slaviti. Celticsi su bili bolji 86:77, a do pobjede su došli zahvaljujući odličnoj obrani. Posebno dobro odradili su završnicu prvog poluvremena kada su pobjegli na dvoznamenkastu prednost, u završnici susreta domaćin se vratio na svega tri poena zaostatka, no onda je Ray Allen ubacio nekoliko važnih poena i završio priču. "Ovo je vrlo važna pobjeda za nas jer smo o ovom susretu pričali dugo vremena. Napravili smo upravo ono što smo trebali i to nam je donijelo pobjedu", zadovoljan je bio Ray Allen.

Boston su predvodili Allen s 18 poena i šest skokova i Rajon Rondo sa 17 poena i 13 skokova. Kod domaćina Vince Carter ubacio je 27 poena uz pet skokova, Rashard Lewis dodao je 19 poena, a Dwight Howard čak 20 skokova.

Cleveland je u odličnoj večeri svladao u Staples Centreu Los Angeles Lakerse 102:87. Čvrsta i fizički teška utakmica otišla je zasluženo na stranu Cavsa koji su bili bolji od nervoznog domaćina. Izuzev Kobea Bryanta koji je nešto pokušavao, ostatak momčadi na čelu s Pauom Gasolom je podbacio i Cavsi su zaslužili pobjedu. Koliko su domaćini bili frustrirani, pokazuje i velik broj sitnih incidenata koji se dogodio u drugom dijelu, dijelom zbog loše igre Lakersa, a dijelom zbog lošeg suđenja. "U NBA ligi tome nema mjesta i bit će zanimljivo vidjeti što će se događati u budućnosti. Bilo je zastrašujuće kada su pune boce vode počele letjeti na parket", govorio je nakon susreta Mike Brown dok Phil Jackson nije imao opravdanja. "Nikad nisam vidio da se gledatelji u LA-u ovako ponašaju. Ne sviđa mi se to što su učinili, nije bilo dobro suđenje i nismo mi bili dobri, mislim da je razlog incidenta taj."

Cavse su do pobjede vodili Mo Williams s 28 poena i sedam asistencija i LeBron James s 27 poena i devet asistencija. Kod domaćina Kobe Bryant ubacio je 35 poena uz devet skokova i osam asistencija, a Ron Artest dodao je 13 poena i sedam skokova.

Očekivanu pobjedu upisali su Phoenix Sunsi koji su nadigrali Los Angeles Clipperse 124:93. Trica sa svoje polovice Granta Hilla na isteku prvog poluvremena odvela je Sunse na 67:55 nakon čega je u drugom dijelu igrala samo jedna momčad i Clippersi su očekivano poraženi. Početak utakmice bio je loš po Sunse, a kada su shvatili što trebaju činiti, bilo je lako. "Nismo momčad koja lako dolazi do skokova i dali smo im previše napadačkih skokova u početku susretu. Onda su shvatili da mogu ići na obruč, to su i činili i bilo je problema. No nakon time outa smo dogovorili drugačiju taktiku i to je okrenulo meč", tvrdi Steve Nash.

Amare Stoudamire s 26 poena i devet skokova predvodio je Sunse, 18 poena i osam skokova dodao je Jason Richardson, 18 poena Jared Dudley, a deset skokova Louis Amundson. Kod Clippersa 22 poena i sedam skokova upisao je Rasual Butler, a 19 poena i deset skokova Chris Kaman.

Portland Trail Blazersi unatoč silnim problemima koji ih prate nastavljaju s pobjedama. Četvrta uzastopna stigla je na domaćem terenu gdje su dočekali Denver Nuggetse i svladali ih 107:96 odličnom igrom u zadnjoj četvrtini. Brandon Roy uopće nije trebao nastupiti zbog ozljede ramena, ali je stisnuo zube, odigrao čak 43 minute i s 41 poenom bio prvo ime susreta. "Božić je i mnoge momčadi ne dobivaju šansu igrati na Božić. Htio sam to iskoristiti, izašao sam na parket i htio sam uživati u toj večeri. Bio sam usredotočen na našu pobjedu i sretan sam što smo uspjeli", govorio je Roy.

Uz 41 poen dodao je šest skokova, Steve Blake s klupe je ubacio 17 poena (5/7 trica), a LaMarcus Aldridge je dodao deset poena i 13 skokova. Kod Nuggetsa Carmelo Anthony je ubacio 32 poena uz devet skokova, J.R. Smith dodao je 20 poena, a Kenyon Martin 12 poena i 14 skokova.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.12.2009. u 23:14
    @galacticos: Krivo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.12.2009. u 10:11
    Bryant je bio smijesan, nista mu nije islo... Kako to njegov ogromni ego nije mogao podnijeti, odlucio je forsirati, gubio lopte, promasivao, a ostatak ekipe samo gledao njegov ''show''. I da, suci su mu bili krivi za sve...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2009. u 15:58
    bryant siluje loptu,uzima duplo više šuteva od bilo kog a postotak šuta mu 23% recimo,pa nemreš to radit :S
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2009. u 12:59
    Meni je osobno utakmica bila loša. Puno lošeg suđenja, užasna igra Lakersa (Kobe se samo zabio u njih i izvodio neke gluposti), a na kraju je i publika reagirala na to sve. Uglavnom, mislim da bi bilo bolje da su ti ljudi bili sa svojim obiteljima jer jučer to nije bilo to. Bez obzira na sve... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2009. u 12:12
    Bryant je zabio 35 ali je opalio 32 šuta tako može svak zabit 35. Cavsi su ih ubili timskom igrom i odličnim šutom wiliamsa.
    Obrisan korisnik