Zimski sportovi

"Kristan nam uvijek daje priliku"

Borna Rupnik • nedjelja, 27.12.2009.
"Kristan nam uvijek daje priliku"
Foto: Davor Sajko

Medveščak je u prvoj utakmici nakon Božića riješio problem zvan Alba Volan. Jaki Mađari pali su Ledenoj dvorani zahvaljujući furioznom početku domaćina, a trener Ted Sator nije štedio komplimente, upućene i jednima i drugima...

4:1 protiv mađarskog predstavnika u ligi EBEL zvuči uvjerljivo, no na terenu je trebalo uložiti puno truda da bi Medveščak upisao nova dva vrijedna boda u borbi za doigravanje. Sve do 52. minute i četvrtog gola nitko nije mogao tvrditi da je susret gotov.

"Treba prvo reći da je Alba Volan momčad koja je najviše napredovala u ligi. Nakon tri uvodna gola znali smo da imamo veliku zalihu, ali i da ćemo morati davati svoj maksimum do zadnje minute", prokomentirao je poslije utakmice trener Medveščaka Ted Sator.

"Bio sam godinu i pol trener Albe Volan i drago mi je da su uspješni. Sigurno će ući u doigravanje, a nadam se da ćemo i mi nastaviti napredovati, usprkos teškom rasporedu u siječnju", nastavio je.

Istaknuo je jedno ime: "Robert Kristan je bio sjajan. On nam daje priliku da dobijemo svaku utakmicu i nikakav se uspjeh ne može promatrati bez njega". A u jednom se segmentu Medveščakove igre nakon Satorovog dolaska osjeća značajan pomak: "Bolje smo usklađeni s igračem manje jer se igrači bolje poznaju. Danas bi nam bilo puno teže da je Alba Volan iskoristila svoju brojčanu nadmoć".

Postavilo se i pitanje kada će Medveščak opet biti jači za svog ponajboljeg braniča. "Sandrocka ne čeka jako brz povratak, na led bi mogao najranije za tjedan ili dva. Lovrenčić je odradio solidan posao kao zamjena, ispunio je sve što smo tražili od njega.".

Trener Albe Volan, Jarmo Tolvanen bio je kratak i jasan: "Prva utakmica poslije predaha uvijek je teška i zato nam je bilo važno što bolje se pripremiti. Razlika je na kraju bila u početna tri pogotka jer smo nakon toga bili ravnopravni. Imao je Medveščak i malo sreće, njihov je gol s igračem manje prvi koji smo tako primili tijekom cijele sezone".

"Ali nećemo tražiti isprike, izgubili smo i ta priča tu završava", rekao je Tolvanen.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.12.2009. u 21:32
    Konačno 2 pobjede u nizu s novim trenerom, možda može biti i 3?! :)
    Obrisan korisnik