Zimski sportovi

"Zakašnjeli dar navijačima"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 28.12.2009.
"Zakašnjeli dar navijačima"
Foto: Davor Sajko

Joel Prpic dao je svoj doprinos prvoj pobjedi Medveščaka nad mađarskom Albom Volan pogotkom i asistencijom, a i on je istaknuo svog vratara kao jednu od ključnih figura u važnom slavlju...

Hokejaši Medveščaka često su u otvaranju utakmica znali primati pogotke i potom ostatak vremena provoditi hvatajući zaostatak. Ovoga su puta u takvu situaciju gurnuli Albu Volan, protiv koje do nedjelje nisu okusili slast pobjede. Ipak, svemu dođe kraj, pa tako i mađarskoj nepobjedivosti - Medvjedi su slavili 4:1.

"Počeli smo agresivno, a Robert Kristan bio je jednostavno fantastičan", pričao je Joel Prpic poslije utakmice. "Nismo naviknuti voditi 3:0 u uvodnim minutama, zato nas je trener upozorio da moramo nastaviti igrati disciplinirano i čvrsto u obrani te iskoristiti prilike koje nam se ukažu", dodao je.

Atmosferu u Ledenoj dvorani podgrijali su i vjerni navijači Albe Volan, no Zagrepčanima je to bio samo motiv više. "Naši su navijači opet bili sjajni. Omogućili smo im zakašnjeli dar za Božić, kada im već nismo dali neke uranjene", ističe hokejaš Medveščaka.

Kao i obično, vremena za opuštanje nema. U utorak je na rasporedu utakmica protiv Red Bulla, a bilo bi itekako zgodno konačno skinuti skalp i ekipi iz Salzburga. "Igrali smo protiv Red Bulla i prije Božića, i pružili smo dobru partiju. Imaju problema s kadrom zbog ozljeda i nadam se da ćemo ponoviti takvu igru", zaključio je Prpic.

Njegov suigrač, John Hećimović, ima i recept za takav rasplet: "Samo trebamo izaći na led isto kao i protiv Albe Volan. Budemo li agresivni i čvrsti kao i danas, možemo ih pobijediti".

Daniel Koger, mladi napadač mađarskog sastava, žalio je poslije utakmice za propuštenim prilikama: "Nakon zaostatka u prvoj trećini, u drugi smo dio ušli puno bolje. Međutim, jednostavno nismo mogli zabiti gol. Idemo kući znajući gdje smo griješili".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!