Nogomet

"Ne smijemo živjeti u prošlosti"

Goran Markuš • utorak, 29.12.2009.
"Ne smijemo živjeti u prošlosti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pierluigi Collina, jedan od najcjenjenijih nogometnih sudaca i javno je podržao uvođenje video tehnologije u nogometni svijet jer "zanemarivanje ljudskog napretka štetno je za sport općenito"...

Talijanski nogometni sudac, Pierluigi Collina za talijanske je medije i javno podržao uvođenje video tehnologija u nogometni svijet: "Za mene je problem evidentan. Suđenje bez video tehnologija isto je i kao operiranje ligamenata bez modernih instrumenata. Prije nekoliko godina takva ozljeda stajala bi vas karijere, a danas morate pauzirati tek četiri do pet mjeseci."

Collina tvrdi kako ovakvo ponašanje vodstva Fife zapravo najviše šteti samim sucima: "Suci izlaze na teren znajući da će ih praktički svi držati na oku u potrazi za bilo kakvom pogreškom. Ovakav teret ne šteti samo psihi nas, sudaca već i nogometu općenito jer činjenica je da opterećen sudac zasigurno neće odradit svoj posao kao netko čija karijera iz utakmice u utakmicu ne visi o sve tanjoj niti."

"Zanemarivanje ljudskog napretka štetno je za sport općenito. Život u prošlosti nikad nije dobro rješenje i kad-tad vodstvo Fife s ovim će se morati pomiriti - željeli oni to ili ne. Vrijeme nas uvijek sustigne", poručio je Collina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani29.12.2009. u 22:08
    Bravo Collina!
    Bogomdani