Zimski sportovi

"Prpic nije smio biti na ledu"

Borna Rupnik • utorak, 29.12.2009.
"Prpic nije smio biti na ledu"
Foto: Davor Sajko

Nakon prvog poraza u okršajima sa zagrebačkim Medveščakom, gosti iz Salzburga imali su dosta prigovora na sudačke procjene...

Red Bull je na novo gostovanje u Zagreb došao s četiri pobjede u džepu, no u utorak je kao pobjednik izašao Medveščak. Pogodak Joela Prpica u posljednjoj minuti produžetka - s igračem manje - bio je dostatan za konačnih 3:2.

No, trener momčadi iz Salzburga zadržao se na komentarima suđenja. "Strijelac pobjedonosnog pogotka za Medveščak uopće više nije trebao biti na ledu. Sudac ga je ranije morao isključiti", rekao je Pierre Page, misleći na raniji incident u kojem su sudjelovali Joel Prpic i Thomas Koch.

"Naš je kapetan umalo izgubio oko", nastavio je Page. Obje su momčadi za vrijeme utakmice zaradile po petominutno isključenje. "Nisam vidio što je Kelsey Wilson napravio. Doduše, svi prekršaji prema glavi zaslužuju adekvatnu kaznu", dodao je.

"Mislim da suci nisu na istoj valnoj duljini sa svima ostalima. Nadležni savezi i lige tu moraju intervenirati, očito je da mnogo toga ne razumije oko pravila", tvrdi trener Red Bulla.

O samoj utakmici nije imao mnogo toga za reći: "Gledali smo dvije ekipe koje su marljivo radile za još jednu poslijebožićnu pobjedu. Svaka čast Medveščaku".

Svoje viđenje jedne sudačke odluke ponudio je i sam Kelsey Wilson. On je u 45. minuti poslan na dugotrajno hlađenje nakon što je palicom zahvatio igrača Medveščaka.

"Krenuo sam prema golu i probao sam zaobići protivnika. Zato sam dignuo palicu prema igraču. Zaslužio sam kaznu, ali nije trebala biti tako stroga", smatra Wilson.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.12.2009. u 23:57
    Bla bla bla...moj stav je da nikad ne treba tražiti izgovore pa ne volim ni kad se suci spominju bez obzira na rezultat i suđenje jer od toga nema koristi, ali kad već gospoda iz Red Bulla kukaju moram reči da su zadnjih par minuta igrači Red Bulla padali po ledu čim bi osjetili kontakt (4-5 puta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik