Zimski sportovi

"Moram se malo ohladiti"

Borna Rupnik • srijeda, 30.12.2009.
"Moram se malo ohladiti"
Foto: Dejan Popek

Trener Medveščaka, Ted Sator, korektnim je izjavama ispratio veliko slavlje svoje ekipe nad najskupljim klubom u ligi EBEL, dotaknuvši se brojnih aspekata dvoboja protiv Red Bulla...

Ted Sator nije propustio pohvaliti svoju momčad nakon što su u izvanrednoj utakmici nadmašili sami sebe, a i protivnika, te došli do novih vrijednih bodova u borbi za ulazak u doigravanje. Red Bull je u Ledenoj dvorani pao usprkos činjenici da je cijeli produžetak igrao s igračem više.

"Kao prvo, čestitam Red Bullu na dobroj utakmici. Radi o jednoj od najboljih, ako ne i najboljoj momčadi cijele lige. Sjajno kližu", započeo je Sator svoje izlaganje.

Što se suđenja tiče, Medveščakov strateg kaže: "Slažem se sa svojim kolegom utoliko što smatram da treba smanjiti broj prekršaja u kojima strada protivnička glava. Treba vratiti međusobno poštovanje, nitko ne želi ozlijeđene sportaše".

"Sve se zainteresirane strane pokušavaju složiti oko toga što se smije, a što ne, te kako prekršaje treba sankcionirati. Moramo se držati nekih pravila".

"Ipak, treba imati i malo zdravog razuma pri primjeni strogih kriterija. Ne smijemo oduzeti hokej hokejašima, ali za konačne ocjene moram se malo ohladiti. Nakon ovakve utakmice ponesu vas emocije", rekao je Ted Sator.

Ovoga je puta Sator uz neizbježnog Roberta Kristana istaknuo još dvojicu svojih igrača: "Kristan je u ovoj formi vratar svjetske klase. A Andy Sertich i Alan Letang su izvanredni braniči".

"U produžetku sam morao rotirati po trojicu hokejaša, tu je bio i Joel Prpic. Izdržali smo cijelo vrijeme s igračem manje. Igrali smo jako, jako dobro i zato smo sretni", govori Sator.

Naposljetku je prokomentirao i skorašnji odlazak na gostovanje u Beč. "Vienna Capitalsi su vrlo snažna ekipa. Zasad ne znam ni u kojoj ćemo postavi putovati u Austriju, ali pripreme će biti uobičajene", zaključio je.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!