Nogomet

Senzacionalni Boyd srušio Larssona

Borna Rupnik • četvrtak, 31.12.2009.
Senzacionalni Boyd srušio Larssona
Foto: EPA

Bivši Celticov napadač Henrik Larsson jedan je od najboljih napadača koji je ikada igrao u škotskoj ligi, no njegov je rekord u velikom stilu u srijedu oborio napadač Rangersa, Kris Boyd...

Suparništvo Celtica i Rangersa poznato je diljem svijeta pa je tako i rekord Krisa Boyda dobio dodatnu težinu. Škotski je napadač u srijedu Dundee Unitedu zatresao mrežu čak pet puta i tako preuzeo vrh vječne ljestvice strijelaca od Henrika Larssona.

Šveđanin je igrajući za Celtic zabio 158 golova u škotskoj Premier ligi (osnovana je 1998. godine), a Boyd je u sada došao do brojke 160 i teško da će na njoj stati.

Rangersi su Dundee United svladali rezultatom 7:1, usprskos isključenju Kennyja Millera u 51. minuti, i tako zadržali bodovnu prednost na prvom mjestu na tablici. Vječnim zeleno-bijelim rivalima trenutačno bježe sedam bodova, uz utakmicu više.

"Ovo mi je najbolja noć u životu. Ponosan sam što sam prestigao igrača poput Henrika Larssona, no pohlepan sam i želim nastaviti zabijati", izjavio je oduševljeni Boyd, koji će svoje golgeterske vještine moći primijeniti već ovoga vikenda upravo u velikom derbiju protiv Celtica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!