Nogomet

Benoit Assou-Ekotto bez Kupa nacija

Mihaela Bradovski • petak, 01.01.2010.
Benoit Assou-Ekotto bez Kupa nacija

Tottenhamov branič Benoit Assou-Ekotto neće nastupiti za kamerunsku reprezentaciju na Kupu nacija zbog ozljede prepona koja ga van terena stavlja tri tjedna...

Kamerunska reprezentacija nastupit će na Kupu nacija oslabljena neigranjem Tottenhamovog braniča Benoita Assou-Ekotta. Assou-Ekotto je u pobjedi Spursa protiv West Hama 2:0 zaradio ozljedu prepona i tri tjedna će biti van travnjaka.

Kamerunski izbornik Paul Le Guen umjesto Assou-Ekotta pozvao je braniča švicarskog Xamaxa Gillesa Augustina Binyu koji će se već danas priključiti reprezentaciji i biti spreman za nastup u prvom susretu 10. siječnja protiv Angole, naravno, ukoliko ga Le Guen uvrsti u prvih 11.

Assou-Ekotto je samo jedan od važnih igrača koji zbog ozljeda moraju propustiti Kup nacija. Osim njega na listi ozlijeđenih nalaze se Egipćanin Amr Zaky, John Pantsil iz Gane te Andre Makanga iz Angole.

Assou-Ekotto u dresu kamerunske reprezentacije upisao je pet nastupa, četiri u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te jedan u prijateljskom susretu. U svih pet utakmica Assou-Ekotto je dobio maksimalnu minutažu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!