Zimski sportovi

S novom generacijom prema Vancouveru

Krešimir Ferlak • subota, 02.01.2010.
S novom generacijom prema Vancouveru
Foto: Axel Heimken

Reprezentacija SAD-a posljednja je od svih ekipa objavila popis igrača za ZOI u Vancouveru. Kao što se i očekivalo, menadžer Brian Burke i trener Ron Wilson odlučili su se za smjenu generacija i u Vancouver će poslati vrlo mladu ekipu.

Dok se većina ekipa odlučila na iskusne igrače, momčad SAD-a će u vrlo pomlađenom sastavu doći u Vancouver. Od starih igrača tu su tek trojica. Brian Rafalski, odlični branič Detroita, igrat će svoje treće ZOI zaredom, isto kao i kapetan Rangersa, Chris Drury, a tu je i kapetan Devilsa, Jamie Langenbrunner.

Ostatak ekipe je vrlo mlad, ali riječ je o talentiranim i već sada odličnim igračima. Patrick Kane iz Chicaga bit će jedan od oslonaca ekipe, isto kao i Zach Parise iz Devilsa, te napadač Colorada Paul Stastny. Za golove će biti zaduženi Phil Kessell, Ryan Malone i mladi Bobby Ryan, igrači koji su ove sezone u odličnoj golgeterskoj formi.

Kapetan Kingsa Dustin Brown i Ryan Kesler iz Canucksa mogli bi imati značajne role, dok napadački dio ekipe upotpunjuju Joe Pavelski, Ryan Callahan i David Backes. Vidi se da je riječ o karakternim igračima koji su unatoč mladosti već pokazali da se znaju nositi sa pritiskom.

Osim Rafalskog, u obrani su od iskusnijih braniča Paul Martin i Mike Komisarek. Njih trojica bi uz Brooksa Orpika trebali igrati u ključnim situacijama. Ryan Suter te Jack Johnson iz Kingsa i Erik Johnson iz St. Louisa, su ostala trojica u obrani.

Za mjesto prvog vratara trebali bi se boriti Ryan Miller iz Buffala i Tim Thomas iz Bostona. Čini se da je Miller trenutno u maloj prednosti, ali bez obzira tko će biti prvi izbor, trener Ron Wilson tu ne bi trebao imati većih problema. Treći izbor je Jonathan Quick iz Los Angelesa.

Menadžer Brian Burke izostavio je neke legende američkog hokeja, pa u ekipi nisu Mike Modano, Bill Guerin ili Keith Tkachuk, koji su godinama bili glavni igrači SAD-a. Oni su već na zalasku karijere, pa je pomlađivanje momčadi bilo logičan, a ubrzo ćemo saznati da li i pametan izbor.

Gledajuće na papiru, reprezentacija SAD-a možda nema toliko zvijezda kao neke druge ekipe, ali momčadska igra i duh trebali bi biti glavna snaga SAD-a. Ako im se zalomi dan, mogu bez problema svakoga pobijediti, ali realno gledajući, medalja bi za ovu momčad bila veliki uspjeh.

SAD za ZOI:

Vratari: Ryan Miller (Buffalo), Jonathan Quick (Los Angeles), Tim Thomas (Boston)

Braniči : Erik Johnson (St. Louis), Jack Johnson (Los Angeles), Mike Komisarek (Toronto), Paul Martin (New Jersey), Brooks Orpik (Pittsburgh), Brian Rafalski (Detroit), Ryan Suter (Nashville)

Napadači : David Backes (St. Louis), Dustin Brown (Los Angeles), Ryan Callahan (NY Rangers), Chris Drury (NY Rangers), Patrick Kane (Chicago), Ryan Kesler (Vancouver), Phil Kessell (Toronto), Jamie Langenbrunner (New Jersey), Ryan Malone (Tampa Bay), Zach Parise (New Jersey), Joe Pavelski (San Jose), Bobby Ryan (Anaheim), Paul Stastny (Colorado)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!