Zimski sportovi

"Koljeno je natečeno, ali dat ću maksimum"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 04.01.2010.
"Koljeno je natečeno, ali dat ću maksimum"
Foto: Dejan Popek

Ivica Kostelić i ove će godine nastupiti na Sljemenu, no ne zna čemu se može nadati, što očekivati. Od operacije meniska tek se oporavio, a 28. prosinca prvi je puta nakon zahvata stao na skije...

Ivica Kostelić skijat će na Sljemenu, no nitko mu nema pravo dobar plasman stavljati kao imperativ. Prošao je mnogo operacija koljena, a posljednji zahvat obavio na menisku i tek prije tjedan dana ponovno stao na skije.

"Koljeno me još malo boli, no nema razloga za paniku", rekao je Ivica novinarima na konferenciji za medije u Tomislavovom domu. "Smatram da mogu izdržati sve napore i pokušat ću u siječnju voziti što više utrka kako bih se kvalitetno pripremio za ZOI u Vancouveru. Mogao sam i propustiti utrke u siječnju i u Kanadu otići neutreniran, no tada bih teško ostvario dobar plasman. Pokušat ću voziti i spust, premda još ne znam kako će se koljeno ponašati u skokovima. Jednom ću morati, ako želim biti konkurentan u kombinaciji."

Neizbježno je bilo i pitanje o stanju staze. Loš teren zasigurno bi mu puno odmogao u pokušaju oporavljanja od operacije. "Koljeno je još natečeno i boli kada skijam po neravninama ili rupama. No, sljemenska staza je u jako dobrom stanju."

Zagrebačka publika zasigurno će ponovno biti brojna. "Sljeme je posebna utrka, no ne bih skijao da je koljeno u lošem stanju. Neću kalkulirati, ne znam koji su trenutačno moji dometi", rekao je aludirajući na činjenicu da je zadnju utrku vozio u Leviju prije gotovo mjesec dana.

"Publika bi mogla biti važan faktor, a i adrenalin će mi pomoći u blokadi bolova. Dva puta sam već skijao ozlijeđen, a to sam spoznao tek u cilju. Da se razumijemo, na Sljeme nisam došao zbog treninga i nema govora o tome da ću se štedjeti. Dat ću svoj trenutni maksimum, a tko zna, možda iznenadim i samog sebe."

Pratio je nedjeljnu utrku skijašica. Kako objašnjava činjenicu da se utrka dobivala i gubila na slalom-livadi i završnoj ciljnoj padini? "Uvijek gledam utrku skijašica kada se najbolje vide teška i zamkovita mjesta na stazi. Sljemenska utrka jedna je od najdužih u Svjetskome kupu - slalomi su svugdje oko 50-ak sekundi - dok u Zagrebu iznose i preko minute. Najteži dio svakako je završnica, kada te sustiže umor i ne možeš se potpuno koncentrirati na zadnjih nekoliko vrata."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.01.2010. u 10:38
    Čovjek na kojeg se uvijek može računati...
    Obrisan korisnik