Zimski sportovi

"Djelomično smo i sami krivi"

Borna Rupnik • utorak, 05.01.2010.
"Djelomično smo i sami krivi"
Foto: Davor Sajko

Slovenski vratar Robert Kristan u posljednjih je nekoliko utakmica ponovno prvo ime zagrebačkog Medveščaka. Svojim je obranama omogućavao suigračima osigurati vrijedne bodove, a u zadnjem je ogledu uistinu imao peh...

Niz dobrih Medveščakovih rezultata poklopio se s povratkom u vrhunsku formu vratara Roberta Kristana, koji iz utakmice u utakmicu zasluženo dobiva niz komplimenata, kako od svog trenera Teda Satora, tako i od suigrača i protivnika.

Njegovim su obranama Medvjedi u nedjelju došli u priliku osvojiti i oba boda protiv Graz 99ersa, no izjednačujući su gol primili samo četiri sekunde prije isteka 60. minute.

"Primiti pogodak na taj način uistinu je peh. Ali djelomično smo si i sami krivi jer smo dvije minute prije kraja zaradili jedno nepotrebno isključenje", prokomentirao je Robert Kristan za službene ligaške stranice.

Medveščakova je predstava bila utoliko impresivnija što su Zagrepčani cijeli susret odradili sa samo 15 igrača. "Nije lako igrati samo s tri linije. Mladići dobivaju veliku minutažu, a to nas košta puno energije", kaže slovenski čuvar mreže.

Puno lakše neće biti ni u utorak u Villachu jer bi se u sastav trebao vratiti samo još John Hećimović. Međutim, Kristan tvrdi da ambicija ne nedostaje: "KAC nam na sedmom mjestu bježi samo jedan bod, a od Villacha i Albe Volan udaljeni smo tek četiri. Želimo dodatno popraviti svoj plasman na tablici".

"Ovaj tjedan želimo okončati sa šest novih bodova protiv izravnih konkurenata - Villacha, Jesenica i Olimpije. Jaki smo na gostovanjima i pokušat ćemo to pokazati već u Austriji. Dobro poznamo suparnika i odradimo li dobar posao u obrani možemo do uspjeha", zaključio je 26-godišnji Robert Kristan.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!