Zimski sportovi

"Bilo je zabavno igrati"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.01.2010.
"Bilo je zabavno igrati"
Foto: Davor Sajko

Medveščaku je produžetak protiv Red Bulla donio mnogo radosti, no u nedjelju je božica Fortuna navijala za Graz 99erse. Zagrepčani su u samo 37 sekundi prevalili put od pobjede do poraza...

U posljednjem ogledu pred vjernim navijačima u Ledenoj dvorani - ne bude li eventualnih susreta u doigravanju - Medveščak i Graz 99ersi pružili su jednu dobru partiju koja je završena identičnim rezultatom kao i prva dva dvoboja. No, ovoga je puta treći, pobjedonosni pogodak pao u produžetku.

"Moram čestitati Grazu. Dobri su klizači i odigrali su što su morali", rekao je trener Medvjeda Ted Sator poslije utakmice.

Za drugim bodom ne žali previše: "Bilo je zabavno igrati i mislim da su gledatelji uistinu mogli svašta vidjeti. Pri završetku prvenstva svaki nam je bod vrijedan i isplatit će se.".

"Nakon onakve pobjede protiv Red Bulla u produžetku nakratko vas uhvati euforija, a sada nakon isto takvog poraza depresija. To je tako", dodao je, ali svojim igračima stvarno nije imao što zamjeriti.

"Imali smo na raspolaganju samo 15 igrača. Igrao je isti sastav kao i u Beču, nedostajali su nam ponajbolji braniči. Znali smo da im ne možemo parirati širinom kadra, ali mogli smo ritmom. Naše su postave bile kratko na ledu. I opet moram pohvaliti sjajnog Kristana", ispričao je Sator, koji će se profesionalno odmah okrenuti gostovanju u Villachu.

Gostujući trener Bill Gilligan imao je razloga za zadovoljstvo, no svjestan je da je utakmica naposljetku mogla otići na bilo koju stranu. "Prva je trećina bila izjednačena, dok smo mi imali više prilika u drugoj", rekao je.

"No, Kristan nam je sve obranio, a Medveščak se ponovno dignuo u trećoj trećini. Imali smo i sreće što smo zabili u produžetku, a sve u svemu mislim da je bila dobra utakmica", zaključio je trener momčadi iz Graza.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!