Zimski sportovi

Vodećem jedinica, Kostelić starta treći

Borna Rupnik • utorak, 05.01.2010.
Vodećem jedinica, Kostelić starta treći
Foto: Kristijan Komarica

Nakon ženskog, na red je na Sljemenu došao i muški slalom, a na izvlačenju startnih brojeva jedinicu je dobio pobjednik prve dvije ovosezonske utrke, Reinfried Herbst. Naš Ivica Kostelić krenut će kao treći...

U utorak navečer izvučeni su startni brojevi za treći slalom sezone i treću mušku slalomašku utrku na Sljemenu. Novo izdanje zagrebačke utrke otvorit će Reinfred Herbst, koji s dvije pobjede predvodi poredak trenutačno najboljih svjetskih slalomaša.

Poslije njega krenut će Talijan Manfred Moelgg, a brojni će navijači potom bučno pozdraviti Ivicu Kostelića, koji je ipak spreman za nastup. U svojim vitrinama ima dva druga mjesta sa Sljemena.

Branitelj naslova Jean Baptiste Grange zbog ozljede neće biti u prilici ponoviti svoj uspjeh, a njegov sunarodnjak Julien Lizeroux krenut će kao sedmi. Prije Lizerouxa nastupit će još izvrsni Talijan Giorgio Rocca i Austrijanac Manfred Pranger.

Prva je vožnja na rasporedu u 15:15, a druga počinje u 18:30.

Zagreb, slalom (M), startni poredak:
1. Reinfried Herbst (Austrija)
2. Manfred Moelgg (Italija)
3. Ivica Kostelić (Hrvatska)
4. Giorgio Rocca (Italija)
5. Manfred Pranger (Austrija)
6. Julien Lizeroux (Francuska)
7. Mattias Hargin (Švedska)
8. Benjamin Raich (Austrija)
9. Giuliano Razzoli (Italija)
10. Michael Janyk (Kanada)
11. Andre Myhrer (Švedska)
12. Silvan Zurbriggen (Švicarska)
13. Patrick Thaler (Italija)
14. Mario Matt (Austrija)
15. Marcel Hirscher (Austrija)


19:22 "Zadovoljan sam startnim brojem", kratko je prokomentirao najbolji hrvatski skijaš.

19:21 Manfred Pranger startat će kao peti, a vodeći slalomaš svijeta Reinfried Herbst saznao je da kreće prvi, što znači da je našem Ivici Kosteliću preostao broj tri.

19:18 Talijanski se skijaši očito vole pohvaliti svojim poznavanjem hrvatskih pozdrava. Manfred Moelgg za to je nagrađen brojem dva, a potom je Julien Lizeroux izvukao šesticu.

19:16 Šveđanin Mattias Hargin startat će sedmi, a Talijan Giorgio Rocca četvrti.

19:14 Pred mikrofon je stao i legendarni Franz Klammer, obećavši da iduće godine sigurno dolazi na utrku legendi. Slijedi ždrijeb za prvu sedmoricu.

19:11 Poznati su vlasnici i preostalih startnih brojeva iz prve skupine. Marcel Hirscher kreće s 15. pozicije, a vrlo raspoloženi Kanađanin Michael Janyk s 10.

19:08 Šveđanin Andre Myhrer dobio je broj 11, a Mario Matt 14. Talijan Patrick Thaler iskušat će svoju sreću s trinaesticom.

19:05 Prvi je na pozornicu izašao Benjamin Raich, koji je izvukao redni broj osam. Nakon njega kreće prošlogodišnji osvajač trećeg mjesta u Zagrebu, Giuliano Razzoli.

19:03 Nakon pozdravnih govora počinje i sama procedura izvlačenja ždrijeba. Prvi će svoje startne brojeve dobiti skijaši između 8. i 15. mjesta.

18:58 Početak same ceremonije ždrijeba očekuje se za nekoliko minuta.

18:55 S dvije pobjede u prva dva ovosezonska slaloma na Sljeme dolazi Austrijanac Reinfried Herbst. Naše će boje osim Ivice Kostelića braniti još četvorica skijaša: Dalibor Šamšal, Natko Zrnčić-Dim, Ivan Ratkić i Danko Marinelli.

18:50 U Zagrebu cijeli dan pada snijeg, a organizatori na Medvednici pripremaju stazu za koju očekuju da će biti jedna od najboljih ove godine.

18:45 Na pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića pojavit će se 15 ponajboljih slalomaša današnjice, među kojima je i hrvatski adut Ivica Kostelić. On se nalazi u prvoj jakosnoj skupini i startat će među prvom sedmoricom.

18:40 Ženski je slalom na Sljemenu uspješno apsolviran, uz pobjedu Francuskinje Sandrine Aubert. U utorak navečer štafetu preuzimaju muškarci, kada ćemo saznati startni poredak za sutrašnju utrku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!