Zimski sportovi

Herbst: "Neće biti lako u drugoj vožnji"

Antonija Pavlić • srijeda, 06.01.2010.
Herbst: "Neće biti lako u drugoj vožnji"
Foto: Davor Sajko

Vrlo nadmoćno prva je vožnja Snježne kraljice 2010. pripala Austrijancu Reinfriedu Herbstu. Vodeći svjetski slalomaš svojim je konkurentima održao pravu malu lekciju skijanja, no ipak upozorava da je pred njim još puno posla.

"Nije bilo lako, snijeg konstantno pada i staza nije u najboljem stanju. Bit će teško voziti sa startnim brojem 30 u drugoj vožnji, no u dobroj sam formi i vjerujem da ću na koncu ostvariti povoljan rezultat."

Što u drugoj vožnji mogu njegovi glavni konkurenti? Moelgg, Razzoli? "Koncentriram se na sebe i izvršavanje plana koji si zacrtam. U prvoj vožnji sam to odradio perfektno, a nadam se da ću tako nastaviti i dalje."

Ivica? "Sigurno da druga vožnja neće biti ista bez Ivice, a i žao mi je svih ovih ljudi koji su došli zbog njega. No, važno je da je s njegovim zdravljem sve u redu."

Mario Matt plasirao se na četvrto mjesto, a u Zagrebu je jednom već pobijedio, 2007. "Na kraju sam zadovoljan četvrtim mjestom jer staza nije u najboljem stanju. Nadam se da ću uspjeti dobro odraditi i drugu vožnju, a možda mogu i pobijediti. Uz sjajno drugo izdanje sve je moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH06.01.2010. u 23:59
    I stvarno Herbstu nije bilo lako u drugoj vožnji kada je uspio prokockati onoliku prednost.
    ALGHAZANTH