Nogomet

"Većina samo želi kući"

Borna Rupnik • subota, 09.01.2010.
"Većina samo želi kući"
Foto: EPA

Napad na reprezentaciju Toga obilježio je Afrički kup nacija i prije samog početka natjecanja. Prva zvijezda momčadi, Emmanuel Adebayor, opisao je stanje među svojim suigračima...

Nogometni reprezentativci Toga zauvijek će pamtiti Afrički kup nacija koji u nedjelju počinje u Angoli. Njihov je autobus napadnut vatrenim oružjem - dvojica su igrača ozlijeđena, a vozač je ubijen.

Emmanuel Adebayor ne skriva da njegovi suigrači više uopće na razmišljaju o nogometu: "Većina igrača jednostavno želi kući, natrag k svojim obiteljima. Ne žele sudjelovati na turniru jer su se suočili s vlastitom smrću".

"Nitko od nas ne može spavati nakon toga što smo doživjeli. Vidjeli smo suigrača s metkom u tijelu, u nesvijesti, sa suzama u očima", nastavio je napadač Manchester Cityja.

O eventualnom nastupu na kontinentalnom prvenstvu još će se razgovarati. "Sastat ćemo se, potom će svatko otići u svoju sobu, razmisliti i onda ćemo donijeti najbolju odluku u interesu vlastitih života", kaže Adebayor.

"Još uvijek smo šoku. Ne budemo li imali jamstvo da će sigurnost biti na potrebnoj razini, odmah ćemo otići. Nitko nije spreman dati svoj život", zaključio je.

Glasnogovornik Afričke nogometne federacije, Suleimanu Habubu, potvrdio je da će se turnir odigrati u skladu s pripremama i planovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH09.01.2010. u 13:31
    Lako je glasnogovorniku reći da će se turnir odigrati prema planovima, njegova glava je na sigurnom i neće nastradati ako bude ponovnih napada.
    ALGHAZANTH